20. REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE ZAKAZANA ZA DEVETI FERBUAR

mala Foto pripremni za 20. rsU srijedu, devetog februara, bit će održana 20. redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta, dogovoreno je danas na sastanku šefova poslaničkih klubova na kojem je utvrđen i dnevni red za tu sjednicu od 42 tačke.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da će sjednica biti održana po okončanju nastavaka 19. redovne sjednice, te da očekuje da će najveću pažnju poslanika na 20. redovnom zasjedanju izazvati tačka koja se odnosi na Program rada Vlade Brčko distrikta za 2022. godinu.

Milić je naveo da će se na dnevnom redu 20. redovne sjednice naći i niz informacija koje su poslanici kandidovali na aktuelna pitanja na prostoru Distrikta Brčko, niz odluka o utvrđivanju javnog interesa za realizaciju infrastrukturnih projekata, kao i nekoliko tačaka koje se odnose na proglašenje javnog interesa za  dodjelu prostora bez naknade nevladinim organizacijama te prijedlog odluke o raspolaganju javnom imovinom putem specijalne pogodbe za izgradnju medicinskog objekta za dijagnostiku.

Pred poslanicima će se naći i nekoliko prijedloga izmjena regulacionih planova, ali ne i Nacrt zakona o  pčelarstvu, kao ni Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o praznicima Brčko distrikta, u drugom čitanju.

„Zakon o pčelarstvu sigurno neće ući u skupštinsku proceduru dok se ne završi faza amandmanskog djelovanja na poboljšanju teksta zakona. Kada je riječ o Zakonu o praznicima, čiji sam ja predlagač, preostalo je da se, također, utvrde amandmani, u saradnji s Inspektoratom Brčko distrikta, da vidimo kako i na koji način provesti ono što je zamišljeno u samom zakon koji predviđa uvođene prekršajnih odredbi“, pojasnio je predsjednik Milić.

Podijelite na društvenim mrežama