Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pratiti uživo prenos sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH ili video snimak posljednje održane sjednice. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH

MILIĆ OTVORIO PRVI MEĐUNARODNI POLUMARATON U BRČKOM

mala 3 foto maratonPredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH  Siniša Milić otvorio je prvi Međunarodni polumaraton u Brčkom čiji je organizator bio Atletski klub „CROSS“ iz tog grada.

Predsjednik Milić rekao je da se na ovaj način atletika ponovo vraća u Brčko i da će do kraja godine biti održan niz značajnih sportskih događaja među kojima se očekuje i održavanje Vidovdanske trke koja je, kako je istakao, brend Distrikta. 

„Vlada i Skupština Brčko distrikta će nastaviti da podržavaju sportske manifestacije. Cilj nam je da upravo iz Brčkog pošaljemo što više ovakvih slika sportskih događaja i druženja mladih. To je budućnost Brčko distrikta“, rekao je Milić.

Na prvom Međunarodnom polumaratonu u Brčkom učestvovalo je više od 300 takmičara iz BiH i regiona, a pobjednici glavne trke na 21 kilometar bili su Mlađen Samardžić iz Atletskog kluba „Maraton“ Brčko u muškoj i Slađana Stamenković iz Atletskog kluba „Crvena Zvezda“ iz Banatskog Brestovca u ženskoj konkurenciji.

Istovremeno je održano i prvenstvo BiH i Republike Srpske.

Šampion oba prvenstva u muškoj konkurenciji bio je Mlađen Samardžić. U ženskoj konkurenciji prvenstvo BiH osvojila je Dijana Manđeralo iz Atletskog kluba „Puls“ Tomislavgrad, dok je prvenstvo Republike Srpske osvojila Lucija Kimani.

1 foto maraton

2 foto maraton

Podijelite na društvenim mrežama