MILIĆ OTVORIO PRVI MEĐUNARODNI POLUMARATON U BRČKOM

mala 3 foto maratonPredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH  Siniša Milić otvorio je prvi Međunarodni polumaraton u Brčkom čiji je organizator bio Atletski klub „CROSS“ iz tog grada.

Predsjednik Milić rekao je da se na ovaj način atletika ponovo vraća u Brčko i da će do kraja godine biti održan niz značajnih sportskih događaja među kojima se očekuje i održavanje Vidovdanske trke koja je, kako je istakao, brend Distrikta. 

„Vlada i Skupština Brčko distrikta će nastaviti da podržavaju sportske manifestacije. Cilj nam je da upravo iz Brčkog pošaljemo što više ovakvih slika sportskih događaja i druženja mladih. To je budućnost Brčko distrikta“, rekao je Milić.

Na prvom Međunarodnom polumaratonu u Brčkom učestvovalo je više od 300 takmičara iz BiH i regiona, a pobjednici glavne trke na 21 kilometar bili su Mlađen Samardžić iz Atletskog kluba „Maraton“ Brčko u muškoj i Slađana Stamenković iz Atletskog kluba „Crvena Zvezda“ iz Banatskog Brestovca u ženskoj konkurenciji.

Istovremeno je održano i prvenstvo BiH i Republike Srpske.

Šampion oba prvenstva u muškoj konkurenciji bio je Mlađen Samardžić. U ženskoj konkurenciji prvenstvo BiH osvojila je Dijana Manđeralo iz Atletskog kluba „Puls“ Tomislavgrad, dok je prvenstvo Republike Srpske osvojila Lucija Kimani.

1 foto maraton

2 foto maraton

Podijelite na društvenim mrežama