Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pogledati promotivni video Skupštine Brčko distrikta BiH. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH.

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE I AMBASADOR RUMUNIJE U BiH RAZGOVARALI O MOGUĆNOSTIMA PRIVREDNE SARADNJE

mala Foto 2 Milić i ambasador RumunijePredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić razgovarao je danas s ambasadorom Rumunije u BiH  Antonom Pacuretuom o mogućnostima privredne saradnje između Distrikta i rumunskih privrednika.

Predsjednik Milić je istakao da Distrikt ne samo da ima povoljan pravni okvir i političku stabilnost, nego i povoljan geografski položaj te da se nada da će ova kao i posjete drugih  ambasadora Distriktu imati konkretne rezultate u privrednom razvoju.

Predsjednik je podsjetio da je u toku realizacija projekta revitalizacije Luke Brčko, te da je neophodno urediti plovni put rijeke Save za bolju povezanost ove s lukama u regionu.foto 1 Milić i  amabasador Rumunije

Ambasador Pacuretu rekao je da je Distrikt poznat po svojoj multietničnosti te iskazao interesovanje za promociju Distrikta rumunskoj poslovnoj zajednici u pogledu saradnje kroz investicije i razvoj riječnog transporta, kao jeftinijeg oblika prevoza robe između dvije zemlje.

Ambasador je napomenuo da Rumunija uvozi mnogo prehrambenih proizvoda iz BiH i da bi se ta saradnja mogla obavljati preko Brčkog kroz povezanost brčanske s lukom Konstanca te da će se  na tome raditi u narednom periodu.

Podijelite na društvenim mrežama