Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pogledati promotivni video Skupštine Brčko distrikta BiH. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH.

ODRŽAN VASKRŠNJI PRIJEM

mala  пријем фото 3Povodom pravoslavnog Vaskrsa održan je prijem za predstavnike javnog života Distrikta iz reda svih naroda koji žive u ovoj lokalnoj zajednici, a u organizaciji srpskih predstavnika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Brčko distrikta i Srpske pravoslavne crkve.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH  Siniša Milić u obraćanju prisutnima istakao je da su univerzalne poruke Vaskrsa, koje se odnose na pobjedu dobra nad zlom i svjetlosti nad tamom, dobrodošle naročito onima koji se bave javnim poslom, te da nijednog trenutka ne smiju zaboraviti više principe s moralnim poretkom, vodeći računa o svakom pojedincu, individualnim i kolektivnim pravima u ovoj lokalnoj zajednici.Vaskršnji proijem foto 1

Milić je podsjetio da je na ovaj način, nakon dvije godine prekida zbog epidemije virusa korona, obnovljena tradicija obilježavanja vjerskih praznika u Distriktu, koji je multikonfesionalna i multietnička sredina.

"Na pragu smo velikog islamskog praznika Bajrama i siguran sam da ćemo biti u prilici da zajedno s predstavnicima drugih naroda obilježimo i taj značajan praznik", rekao je predsjednik Milić.

Prisutnima se obratio i arhijerejski namjesnik brčanski, protojerej-stavrofor Dragan Ćirković koji je poslao poruke mira, ljubavi, tolerancije i suživota.

Vaskršnji prijem organizovan je hotelu "Jelena".Vaskršnji prijem foto

Podijelite na društvenim mrežama