Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pogledati promotivni video Skupštine Brčko distrikta BiH. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH.

POČELA REKONSTRUKCIJA ULICA I PUTEVA NA PODRUČJU DISTRIKTA

mala Radovi ulica foto 1Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić obišao je danas radove na rekonstrukciji ulica Vuka Karadžića i Dušana Vasiljeva kojim je ozvaničen  početak građevinskih radova na više lokacija na području Distrikta. 

Predsjednik Milić podsjetio je da je, na osnovu skupštinske odluke, za poslove rekonstrukcije, sanacije i izgradnju ulica i kružnih tokova za 2022. godinu izdvojeno 4.300.000 KM.

        „Značajan dio ovih radovi bit će obavljen na području grada kao i na važnijim magistralnim dionicama. S obzirom da je uže gradsko jezgro prethodnih godina bilo zapostavljeno kada su u pitanju ovi kapitalni projekti, na ovaj način ćemo ispraviti i tu anomaliju“, istakao je predsjednik Milić.

On je dodao da najstariji dio grada kojem pripada ulica Vuka Karadžića neće biti zapostavljen te da će u saradnji s Komisijom za zaštitu istorijskih spomenika BiH raditi na uređenju kulturno-istorijskih spomenika koji su dio ovog regulacionog plana, što podrazumijeva obnovu zadužbine Krsmanovića. 

Direktor Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ Vlado Jevtić rekao je da je ove godine planirana realizacija 26 projekata iz oblasti putne infrastrukture, od kojih se 20 odnosi na izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju puteva, dva projekta se odnose na izgradnju kružnih tokova i to na ulazu u naselje Eš i kod gradskog stadiona,  u naseljima Gorice i Gredice raditi na izgradnji dva autobuska stajališta, te će na dvije raskrsnice u naseljima Četvrti Juli i Brka biti postavljeni semafori.

Jevtić je napomenuo da su  ukupni troškovi održavanja i izgradnje, rekonstrukcije i sanacije putne infrastrukture za ovu godinu Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ veći od 9.000.000 KM.

Podijelite na društvenim mrežama