Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pogledati promotivni video Skupštine Brčko distrikta BiH. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH.

OBAVJEŠTENJE za građane Brčko distrikta BiH

mala GradjaniGrađani Brčko distrikta Bosne i Hercegovine!

Na predstojećim Općim izborima u Bosni i Hercegovini, koji se održavaju 02. oktobra 2022. godine, u skladu s Izbornim zakonom BiH građani Brčko distrikta BiH, imaju pravo glasati za članove Predsjedništva BiH i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na glasačkim listićima u entitetu čiji je taj birač državljanin, kao i na glasačkim listićima za entitet čiji je taj birač državljanin.

Ukoliko želite ostvariti svoje biračko pravo na Općim izborima u BiH 2022. godine, a nemate određeno entitetsko državljanstvo, pozivamo vas da što hitnije a najkasnije do 01. 08. 2022. godine pristupite postupku izbora entitetskog državljanstva, jer je krajnji rok predviđen za zaključenje Centralnog biračkog spiska 18. 08. 2022. godine.

Sve informacije u vezi s postupkom izbora entitetskog državljanstva u konačni birački spisak dostupne su:

 

  1. u Odjeljenju za javni registar Vlade Brčko distrikta BiH, Bulevar mira 1, Tel: 049/220-076 i u jednoj od matičnih službi  na području Brčko distrikta BiH
  2. na web-stranici: http://vlada.bdcentral.net/Publication/Read/izbor-i-promjena-entitetskog-drzavljanstva?lang
  3. provjerom „Da li ste registrovani?“ https://www.izbori.ba/Default.aspx?CategoryID=509&Lang=3

                                                                                                                     Izborna komisija Brčko distrikta BiH

Podijelite na društvenim mrežama