Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pogledati promotivni video Skupštine Brčko distrikta BiH. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH.

ODRŽAN PRIPREMNI SASTANAK, UTVRĐEN DNEVNI RED ZA 26. REDOVNU SJEDNICU

mala foto Pripremni za 26. rsŠefovi poslaničkih klubova održali su danas pripremni sastanak na kojem su dogovorili dnevni red za 26. redovnu sjednicu Skupštine Brčko distrikta BiH, koja će biti održana u srijedu, 8. juna, po okončanju nastavka 25. redovnog zasjedanja. 

Na dnevnom redu je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak u prvom čitanju.

Potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović podsjetio je da se izmjene ovog zakona odnose na promjenu osnovice za oporezivanje  sa dosadašnjih 500 KM na 1200 KM, s ciljem da se pomogne građanima s najnižim primanjima.

 Filipović je istakao da će se na dnevnom redu naći i set dopuna i izmjena zakona o platama i naknadama u institucijama i javnoj upravi Distrikta, kao i izmjene i dopune Zakona o zaštiti od požara, izmjene Zakona o planiranju, projektovanju i razvoju i Zakona o poslanicima, te dopuna Zakona o izvršenju budžeta, sve u prvom čitanju.

U drugom čitanju, na 26. redovnoj sjednici, naći će se Nacrt zakona o obnovljivim izvorima energije kao i izmjene i dopune Zakona o praznicima Brčko distrikta BiH. 

 Pred poslanicima će biti i Finansijski i Izvještaj o radu Izborne komisije Brčko distrikta za 2021. godinu, kao i Plan i program rada ove komisije za 2022. godinu, i nekoliko odluka o utvrđivanju javnog interesa.

Podijelite na društvenim mrežama