Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pogledati promotivni video Skupštine Brčko distrikta BiH. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH.

ODRŽANA PRVA JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU BUDŽETA

mala Foto 4 prva javna raspravaKomisija za budžet Skupštine Brčko distrikta je u saradnji s Vladom i Direkcijom za finansije Distrikta održala prvu javnu raspravu o Prijedlogu budžeta za 2023. godinu s predstavnicima mjesnih zajednica, udruženjima građana, pojedincima i ostalima.

Predloženi budžet za 2023. godinu iznosi 281.381.660 KM  i u odnosu na prvobitni prijedlog budžeta za 2022. godinu veći je za 42.000.000 KM

Predsjedavajući skupštinske Komisije za budžet Srđan Blažić je napomenuo da je do toga došlo uglavnom zbog povećanja prihoda po osnovu indirektnih poreza, te da je za kapitalni budžet izdvojeno 30.000.000 KM, dok se 33 posto budžeta odnosi na bruto plate i naknade zaposlenih u javnom sektoru.

Gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić podsjetio je da je Vlada u zakonskom roku uputila u skupštinsku proceduru prijedlog budžeta Distrikta za 2023. godinu i da očekuje da će biti usvojen početkom decembra.

Na prvoj javnoj raspravi građani su istakli da je potrebno riješiti problem vodosnabdijevanja u mjesnim zajednicama širom Distrikta,  komunalnu i putnu infrastrukturu kao i obezbijediti bolju zdravstvenu uslugu.

Pozivaju se građani da uzmu učešće na još dvije javne rasprave koje će biti održane u četvrtak, 20. oktobra s početkom u 17 sati i u subotu, 22. oktobra s početkom u 12 sati.

Javne rasprave bit će održane u sali za plenarna zasjedanja Skupštine i prenosit će se uživo na You tube kanalu Skupštine: https://youtu.be/0WhEFvXcQjs.

Svoje prijedloge za raspodjelu budžetskih sredstava u 2023. godini građani mogu podnijeti pisanim putem, u naredna dva mjeseca, na protokolu Skupštine ili putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

Podijelite na društvenim mrežama