Komisija za budžet

ODLUKA O ODRŽAVANJU JAVNE RASPRAVA O PRIJEDLOGU BUDŽETA BRČKO DISTRIKTA BiH ZA 2021. GODINU

O D L U K A

O ODRŽAVANJU JAVNE RASPRAVE O PRIJEDLOGU BUDŽETA BRČKO DISTRIKTA BiH ZA 2021. GODINU

Član 1

 

Ovom odlukom uređuje se način održavanja javne rasprave o Prijedlogu budžeta Brčko distrikta BiH za 2021. godinu.

 

Član 2

 

Nosilac aktivnosti sprovođenja javne rasprave je Komisija za budžet Skupštine Brčko distrikta BiH zajedno s predstavnicima Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH i nadležnih odjeljenja Vlade Brčko distrikta BiH.

Član 3

Zadužuje se Vlada Brčko distrikta BiH da, u roku od tri (3) dana od dana usvajanja ove odluke, Prijedlog budžeta Brčko distrikta BiH za 2021. godinu učini dostupnim na web-stranici Vlade Brčko distrikta BiH www.bdcentral.net.

Član 4

Javna rasprava bit će održana u vremenskom periodu od 16. februara 2021. godine do 20. februara 2021. godine, u predviđenim terminima, kako slijedi:

  1. utorak, 16. februara 2021. godine, u Brčkom – u Domu kulture s početkom u 17 sati. Javna rasprava bit će održana s predstavnicima mjesnih zajednica, političkih partija, Privredne komore, Sindikata i udruženja građana;
  1. srijeda, 17. februara 2021. godine, u Brčkom – u Domu kulture s početkom u 17 sati. Javna rasprava bit će održana s predstavnicima mjesnih zajednica, političkih partija, Privredne komore, Sindikata i udruženja građana;
  1. subota, 20. februara 2021. godine, u Brčkom – u Domu kulture s početkom u 12 sati. Javna rasprava bit će održana s predstavnicima mjesnih zajednica, političkih partija, Privredne komore, Sindikata i udruženja građana.

 

Član 5

Učesnici javne rasprave svoje prijedloge i komentare mogu dostaviti u elektronskom obliku na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

 

Član 6

 

Finansijska sredstva za organizovanje i sprovođenje javne rasprave, te štampanje 500 primjeraka Prijedloga budžeta Brčko distrikta BiH za fiskalnu 2021. godinu kao i njihovu distribuciju obezbijedit će Vlada Brčko distrikta BiH.

 

Član 7

Nakon sprovedene javne rasprave, odnosno poslije 20. februara 2021. godine, skupštinska Komisija za budžet će sumirati kompletnu raspravu i podnijeti Skupštini izvještaj s prijedlozima i mišljenjima s javne rasprave.

Član 8

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u Službenom glasniku Brčko distrikta BiH.

 

Broj: 01-02-681/21

Brčko, 4. 2. 2021. godine 

                                                                                                                                                    PREDSJEDNIK

                                                                                                                              SKUPŠTINE BRČKO DISTRIKTA BiH

                                                                                                                                                Mr. sci. Siniša Milić

 

Podijelite na društvenim mrežama