Ime i prezime:
Radoslav Bogićević
 
Datum rođenja:
3. 1. 1953.
 
Mjesto rođenja:
Potočari, Brčko
 
Prebivalište:
Brčko
 
Stranačka pripadnost:
SDS-NDP
 
Poslanik od:
19. 11. 2008.
 
Dužnost u Skupštini:
predsjedavajući Komisije za komunalnu, javnu djelatnost i zaštitu okoline
 
Stručna sprema:
VSS, diplomirani tehnolog
 
Strani jezici:
 
 
Biografija:
Radoslav (Bogoljuba) Bogićević rođen  03. 1. 1953. godine u Potočarima, općina  Brčko. Osnovnu školu završio je u Brčkom, srednju tekstilnu u Zagrebu, a tehničku u Vinkovcima. Višu tekstilnu školu završio je u Beogradu, a Tehnološki fakultet u Banjaluci. 
Radio je kao direktor tvornice čarapa u TK Interplet, zatim kao profesor u tehničko-školskom centru Brčko. Bio je predsjednik Izvršnog odbora Skupštine općine Brčko i generalni direktor Interpleta Brčko.
Političko angažovanje: bio je član Saveza komunista, član Srpske demokratske stranke i poslanik u prethodna dva mandata Skupštine. Član je Narodnog demokratskog pokreta i potpredsjednik ove stranke na nivou RS.
Otac dvoje djece.
 
Kontakt:
Telefon: 065 649-522
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Napomena: Poslanici Skupštine Brčko distrikta BiH sami su ispunili obrazac s biografskim podacima, isključivo za potrebe prezentacije na Web-stranici. Vrsta i obim podataka koji su objavljeni na ovoj stranici predstavljaju njihov vlastiti izbor a Stručna služba Skupštine intervenisala je samo u slučaju pravopisnih i gramatičkih grešaka.

Podijelite na društvenim mrežama