Ime i prezime:
Suad Burić
 
Datum rođenja:
21. 7. 1966.
 
Mjesto rođenja:
Brčko
 
Prebivalište:
Bašeskija 11, Brčko
 
Stranačka pripadnost:
Nezavisni poslanik
 
Polanik od:
26. 1. 2011.
 
Dužnost u Skupštini:
predsjedavajući Komisije za mlade
 
Stručna sprema:
VSS
 
Strani jezici:
engleski i njemački - pasivno
 
Biografija:
Rođen 21. 7. 1966.godine. Osnovnu i srednju školu, CUO „Boriša Kovačević“, završio je u Brčkom. Zvanje diplomiranog ekonomiste stekao je 1991. godine na Ekonomskom fakultetu Brčko.
Na radnom mjestu samostalnog programera u DD „Merkur“ radio je 1992. godine. U periodu 1996. do 1998. godine radio je kao šef komercijale u DD „Novogradnja“ Brčko- Gornji Rahić, a od tada do uspostave Brčko distrikta BiH u multietničkoj adminstraciji Brčko, bio je šef Odsjeka za obnovu i razvoj. Uspostavom distrikta pa sve do 2008. godine radio je kao šef Pododjeljenja za podršku mjesnim zajednicama, udruženjima građana i NVO. Od 2009. godine radi u JP “Komunalno Brčko“ kao PR službenik.
 
Kontakt:
Telefon: 049 217 675
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Napomena: Poslanici Skupštine Brčko distrikta BiH sami su ispunili obrazac s biografskim podacima, isključivo za potrebe prezentacije na Web-stranici. Vrsta i obim podataka koji su objavljeni na ovoj stranici predstavljaju njihov vlastiti izbor a Stručna služba Skupštine intervenisala je samo u slučaju pravopisnih i gramatičkih grešaka.

Podijelite na društvenim mrežama