Ime i prezime:
Adnan Drapić
 
Datum rođenja:
16. 9. 1962.
 
Mjesto rođenja:
Travnik
 
Prebivalište:
 
 
Stranačka pripadnost:
Nezavisni poslanik
 
Poslanik od:
19. 11. 2008.
 
Dužnost u Skupštini:
predsjedavajući Komisije za praćenje rada Vlade, institucija Distrikta i predstavke građana i član Komisije za
budžet
Stručna sprema:
VSS, diplomirani ekonomista
 
Strani jezici:
 
 
Biografija:
Rođen 16. 9. 1962. godine u Travniku. Osnovnu i srednju školu te Ekonomski fakultet završio je u Brčkom  i stekao zvanje diplomiranog ekonomiste. U daljnjem usavršavanju u struci stekao je certifikat za zvanje samostalnog računovođe, izdat od Zavoda za računovodstvo i reviziju FBiH.
Radio je u Direkciji PTT prometa Brčko do 1995. godine. Nakon toga, do 2004. godine radio je u ERC Brčko, a 2005. godine imenovan je za šefa Odjeljenja za urbanizam i imovinskopravne poslove u Vladi Brčko distrikta BiH. Septembra 2006. godine imenovan je za šefa Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu. Izborom za poslanika u Skupštinu Brčko distrikta BiH, u skladu sa Zakonom o sukobu interesa, podnio je ostavku na dužnost šefa Odjeljenja za privredni razvoj sport i kulturu. Oženjen, otac troje djece.
 
Kontakt:
Telefon:
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.; Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Napomena: Poslanici Skupštine Brčko distrikta BiH sami su ispunili obrazac s biografskim podacima, isključivo za potrebe prezentacije na Web-stranici. Vrsta i obim podataka koji su objavljeni na ovoj stranici predstavljaju njihov vlastiti izbor a Stručna služba Skupštine intervenisala je samo u slučaju pravopisnih i gramatičkih grešaka.

Podijelite na društvenim mrežama