Ime i prezime:
Siniša Golić
 
Datum rođenja:
11. 9. 1972. godine 
 
Mjesto rođenja:
Sarajevo
 
Prebivalište:
Brčko
 
Stranačka pripadnost:
Partija demokratskog progresa (PDP)
 
Poslanik u Skupštini
Od 2010. godine 
 
Dužnost u Skupštini:

Predsjedavajući Komisije za ekonomski razvoj i poljoprivredu. Član Zakonodavne komisije, Komisije za budžet i Komisije za javnu bezbjednost i nadzor nad radom Policije.

 
Stručna sprema:
VSS, diplomirani inženjer elektrotehnike
 
Strani jezici:
Engleski
 
Biografija:
Rođen 11. septembra 1972. godine u Sarajevu, gdje je završio osnovnu školu i matematičku gimnaziju. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Na istom fakultetu, na postdiplomskim studijama priprema magistarski rad.
Od marta 2000. godine zaposlen je u Mtel a.d. Banja Luka, Direkcija za marketing i prodaju. 
U periodu od 2002. do 2008. godine radio je i kao asistent na Ekonomskom fakultetu u Brčkom na predmetima smjera Poslovna informatika. Koautor je sveučilišnih udžbenika. 
Predsjednik je Općinskog odbora Partije demokratskog progresa Brčko, čiji je član od 2001. godine. Član je Glavnog odbora Partije demokratskog progresa. 
Oženjen, otac dvoje djece.
 
Kontakt:
Telefon:
E-mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.; Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Napomena: Poslanici Skupštine Brčko distrikta BiH sami su ispunili obrazac s biografskim podacima, isključivo za potrebe prezentacije na Web-stranici. Vrsta i obim podataka koji su objavljeni na ovoj stranici predstavljaju njihov vlastiti izbor, a Stručna služba Skupštine intervenisala je samo u slučaju pravopisnih i gramatičkih grešaka.

Podijelite na društvenim mrežama