Ime i prezime:
Siniša Milić 
 
Datum rođenja:
16.2.1971. godine
 
Mjesto rođenja:
Sarajevo
 
Prebivalište:
Brčko 
 
Stranačka pripadnost:
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD)
 
Poslanik u Skupštini:
Od 2020. godine
 
Dužnost u Skupštini:
Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH. Predsjedavajući Komisije za borbu protiv korupcije.
 
Stručna sprema:
Magistar pravnih nauka
 
Strani jezici:
 
 
Biografija:

Osnovnu i srednju školu završio je u Sarajevu, a zvanje diplomiranog pravnika stekao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Magistrirao je također na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu - smjer Građansko pravo.

Obavljao je poslove urednika i novinara u Novinskoj agenciji Republike Srpske „SRNA“ od 1993. do 2006. godine. U Skupštini Brčko distrikta BiH, kao stručni savjetnik za odnose s javnošću, radio je do 2014. godine. Četiri godine je bio član Nadzornog tima za reformu javne uprave u BiH u oblasti Institucionalne saradnje, a dvije godine je bio predsjednik Komisije za polaganje stručnih ispita za rad u organima uprave.

U političkoj i profesionalnoj karijeri obavljao je dužnost šefa Odjeljenja za javni registar u Vladi Brčko distrikta BiH od 2014. do 2016. godine.

Za gradonačelnika Brčko distrikta BiH izabran je 2016. godine i na toj funkciji bio je do kraja 2020. godine. Trenutno obavlja dužnost predsjednika Skupštine Brčko distrikta BiH.

Član je Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Političkog savjeta SNSD-a.

Nosilac je ordena Svetog kralja Dragutina - Prepodobnog Teoktista kojim ga je odlikovao vladika zvorničko-tuzlanski g. Fotije.

Oženjen je i otac dvoje djece.

 
Kontakt:
Telefon:
E-mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Napomena: Poslanici Skupštine Brčko distrikta BiH sami su ispunili obrazac s biografskim podacima, isključivo za potrebe prezentacije na Web-stranici. Vrsta i obim podataka koji su objavljeni na ovoj stranici predstavljaju njihov vlastiti izbor, a Stručna služba Skupštine intervenisala je samo u slučaju pravopisnih i gramatičkih grešaka.

Podijelite na društvenim mrežama