Ime i prezime:
Eldad Mrkaljević
 
Datum rođenja:
15. 10. 1990. godine
 
Mjesto rođenja:
Brčko
 
Prebivalište:
Brčko
 
Stranačka pripadnost:
Stranka demokratske akcije (SDA)
 
Poslanik  u Skupštini:
Od 2021. godine
 
Dužnost u Skupštini:
Član Komisije za budžet, Komisije za komunalnu, javnu djelatnost, i zaštitu okoline i Komisije za sprovođenje Kodeksa ponašanja poslanika Skupštine.
 
Stručna sprema:
VSS
 
Strani jezici:
Engleski
 
Biografija:
Osnovnu i srednju školu završio u Brčkom, a Tehnološki fakultet na Univerzitetu u Tuzli, gdje je stekao zvanje Bachelor- inžinjer prehrambene tehnologije 2013. godine, a zatim i zvanje magistra iz oblasti upravljanja kvalitetom i sigurnošću hrane 2015. godine. Radio kao tehnolog u Voćar d.o.o., rukovodilac tehničko-tehnološke pripreme proizvodnje u Bosnaplod d.o.o. te kao profesor tehnološke grupe predmeta u JU Poljoprivredna i medicinska škola Brčko. Predsjednik Asocijacije mladih SDA Brčko i član Predsjedništva Asocijacije mladih SDA BiH.   
 
Kontakt:
Telefon:
E-mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Napomena: Poslanici Skupštine Brčko distrikta BiH sami su ispunili obrazac s biografskim podacima, isključivo za potrebe prezentacije na Web-stranici. Vrsta i obim podataka koji su objavljeni na ovoj stranici predstavljaju njihov vlastiti izbor, a Stručna služba Skupštine intervenisala je samo u slučaju pravopisnih i gramatičkih grešaka.

Podijelite na društvenim mrežama