Ime i prezime:
Senad Osmanović 
 
Datum rođenja:
14. 7. 1981. godine
 
Mjesto rođenja:
Brčko
 
Prebivalište:
Brčko
 
Stranačka pripadnost:
SDA - Stranka demokratske akcije, potpredsjednik OO SDA Brčko, predsjednik MO SDA Brod, član Izvršnog odbora OO SDA Brčko, član Etičkog odbora SDA BiH. 
 
Poslanik u Skupštini:
Od 2020. godine
 
Dužnost u Skupštini:
Predsjedavajući Komisije za obrazovanje, sport, kulturu i saradnju s vjerskim zajednicama. Član Zakonodavne komisije i Komisije za budžet. 
 

 

Stručna sprema:

VSS
 
Strani jezici:
Engleski
 

Biografija: 

Diplomirao na Filozofskom fakultetu, odsjek Historija, Univerzitet u Tuzli. 2005. godine radio kao nastavnik historije u  Šestoj osnovnoj školi, a  2006. radio kao nastavnik historije u Sedmoj i Drugoj osnovnoj školi u Brčkom. Od 2012. do 2013. godine bio je šef Pododjela za ljudske resurse i zapošljavanje u Odjeljenju za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH. Od 2013. do 2016. godine radio kao nastavnik historije u Drugoj osnovnoj školi u Brčkom. Od 2016. do 2020. godine bio šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta BiH. Oženjen, otac dvoje djece.

 
 
Kontakt:
Telefon:
E-mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Napomena: Poslanici Skupštine Brčko distrikta BiH sami su ispunili obrazac s biografskim podacima, isključivo za potrebe prezentacije na Web-stranici. Vrsta i obim podataka koji su objavljeni na ovoj stranici predstavljaju njihov vlastiti izbor, a Stručna služba Skupštine intervenisala je samo u slučaju pravopisnih i gramatičkih grešaka.

Podijelite na društvenim mrežama