Ime i prezime:
Đorđe Popović
 
Datum rođenja:
30. 1. 1970. godine 
 
Mjesto rođenja:
Tuzla
 
Prebivalište:
Brčko distrikt BiH
 
Stranačka pripadnost:
Narodna partija Srpske
 
Poslanik u Skupštini:

Od 2020. godine

(Izabran za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske 2018. godine.)

 
Dužnost u Skupštini:

Član Komisije za sprovođenje Kodeksa ponašanja poslanika Skupštine Brčko distrikta BiH i Komisije za komunalnu, javnu djelatnost i zaštitu okoline.

Tokom mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske 2018. godine bio je član parlamentarnog Odbora za bezbjednost, Odbora jednakih mogućnosti, te Odbora za trgovinu i turizam. 

 
Stručna sprema:
VSS - doktor tehničkih nauka
 
Strani jezici:
Engleski
 
Biografija:

Rođen 30. januara 1970. godine u Tuzli. Osnovnu školu završio je u Loparama, a  srednju Mašinsko-saobraćajnu školu u Tuzli. Univerzitetsku diplomu stekao je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu 1995. godine u zvanju diplomirani saobraćajni inžinjer.

Na istom fakultetu 2006. godine stiče akademsko zvanje diplomirani inžinjer saobraćaja – master. Magistrirao je 2011. godine na Saobraćajnom fakultetu u Doboju, Univerzitet Istočno Sarajevo, a 2015. godine je na istom fakultetu odbranio doktorsku disertaciju na temu „Model za unapređenje transportne usluge u Poštama Srpske" i stekao zvanje doktora tehničkih nauka - oblast saobraćaja.

Od 1996. godine do 2000. godine bio je zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, a od 2000. godine do 2008. godine u Policiji Brčko distrikta, gdje je obavljao dužnosti komandira Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Brčko, inspektora Unutrašnje kontrole, komandira Policijske stanice Brčko, komandira Jedinice opšte policije i komandira Jedinice saobraćajne policije.  

U toku profesionalne karijere obavljao je i dužnost savjetnika zamjenika ministra transporta i komunikacija BiH, zamjenika direktora preduzeća „Proterm" Kostajnica, direktora Javne ustanove „Akademska i istraživačka mreža" Republike Srpske, direktora preduzeća „Rudnik i termoelektrana Ugljevik" i narodnog poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srpske. Za ministra saobraćaja i veza Republike Srpske imenovan je u februaru 2020. godine, a dužnost je obavljao do januara 2021. godine.

Popović je bio potpredsjednik Demokratskog narodnog saveza i član Glavnog odbora. Bio je predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Lopare i odbornik u Skupštini opštine Lopare u dva mandata.

Angažovan je na Saobraćajnom fakultetu u Doboju u zvanju docenta, od jula 2016. godine.

Kao spoljni saradnik Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu učestvovao je u izradi nekoliko projekata iz saobraćaja, a kao autor i koautor objavio je preko 20 radova na teme iz saobraćajnog inženjerstva u časopisima i zbornicima radova, udžbenik i priručnik.

Oženjen, otac dvoje djece.

Po nacionalnosti Srbin.
 
Kontakt:
Telefon:
E-mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Napomena: Poslanici Skupštine Brčko distrikta BiH sami su ispunili obrazac s biografskim podacima, isključivo za potrebe prezentacije na Web-stranici. Vrsta i obim podataka koji su objavljeni na ovoj stranici predstavljaju njihov vlastiti izbor, a Stručna služba Skupštine intervenisala je samo u slučaju pravopisnih i gramatičkih grešaka.

Podijelite na društvenim mrežama