Ime i prezime: 12-milijana-simic
Milijana Simić
 
Datum rođenja:
23. 9. 1985. godine
 
Mjesto rođenja:
Bijeljina
 
Prebivalište:
Brčko
 
Stranačka pripadnost:
Socijalistička partija (SP)
 
Poslanik u Skupštini:
Od 2020. godine
 
Dužnost u Skupštini:
Predsjedavajuća Komisije za zaštitu ljudskih prava. Član Komisije za ravnopravnost spolova i Komisije za evropske integracije.
 
Stručna sprema:
VSS 
 
Strani jezici:
Engleski
 
Biografija:
Rođena 23. 09. 1985. godine u Bijeljini. Diplomirani ekonomista, članica i predsjednica Aktiva žena  Socijalističke partije Brčko. Aktivista, koordinator Udruženja „Beba više“ od 2016. do 2019. godine, predstavnik BiH u Skupštini Evropske krovne organizacije „Fertility Europe“ koja se bavi problematikom neplodnosti od 2018. do 2020. godine. Profesionalno radila kao programer i grafički dizajner. Kao edukator učestvovala u brojnim projektima koji su unapređivali i  jačali ulugu žena i mladih u društvu, uključivši obuke programiranja, dizajna, digitalnog marketinga itd. Poslanik u Skupštini Brčko distrikta BiH ispred Kluba Socijalističke partije, od decembra 2020. godine.  Udata, majka jednog djeteta.
 
Kontakt:
Telefon:
E-mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 

Napomena: Poslanici Skupštine Brčko distrikta BiH sami su ispunili obrazac s biografskim podacima, isključivo za potrebe prezentacije na Web-stranici. Vrsta i obim podataka koji su objavljeni na ovoj stranici predstavljaju njihov vlastiti izbor, a Stručna služba Skupštine intervenisala je samo u slučaju pravopisnih i gramatičkih grešaka.

Podijelite na društvenim mrežama