MILIĆ I FILIPOVIĆ NA SASTANKU SA ŠVICARSKIM VELEPOSLANIKOM

mala ambasador U Gradskoj vijećnici u Brčkom  održan je sastanak predsjednika i dopredsjednika Skupštine Distrikta Siniše Milića i Ive Filipovića, gradonačelnika Eseda Kadrića, njegovog zamjenika Ante Domića, veleposlanika Švicarske u BiH Daniela Hunna i supervizora za Brčko Michaela Scanlana.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić iskazao je zadovoljstvo zbog izražene spremnosti veleposlanika da pruži potporu aktivnostima na promociji svih prednosti Distrikta Brčko za ekonomska ulaganja, od stimulativnog zakonskog okvira pa do zakonskih poticaja za gospodarstvo, uključujući i eventualnu potporu za održavanje investicijske konferencije o Brčkom.

Gradonačelnik Brčkog Esed Kadrić zahvalio je Veleposlanstvu Švicarske u BiH na kontinuiranoj i neposrednoj pomoći Distriktu i istaknuo da je na sastanku potvrđeno zajedničko opredjeljenje da se na području Distrikta proces razminiranja dovrši u iduće tri godine, za što će švicarska vlada pružiti izravnu financijsku pomoć.

Veleposlanik Švicarske u BiH Daniel Hunn je rekao da će se projektom razminiranja stvoriti mogućnost za bolji ekonomski razvitak i lakšu izgradnju infrastrukture, prije svega izgradnje autoceste, te da se na sastanku razgovaralo i o proširenju suradnje na druge oblasti.

„Mi ćemo potencijalnim investitorima iz Švicarske koji nas budu kontaktirali preporučiti Brčko distrikt“, naveo je veleposlanik Hunn.  

Podijelite na društvenim mrežama