PREDSJEDNIK SKUPŠTINE SUDJELOVAO NA ZAVRŠNOJ KONFERENCIJI TWINNING PROJEKTA

mala Tvining projekat-završna konferencija foto 2 Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić obratio se danas sudionicima završne konferencije Twinning projekta u Sarajevu zajedno s dugim predsjedateljima parlamenata u BiH izrazivši zahvalnost za realizaciju projekta čiji je cilj osnaživanje uloge parlamenata u BiH u procesu europskih integracija. 

"Projekt je važan iz najmanje dva razloga, a to je što predstavlja dio šireg procesa demokratizacije rada parlamenta Distrikta i što se i kroz ovaj projekt i sudjelovanje naše Skupštine prepoznaje mehanizam koordinacije u procesu europskih integracija“, rekao je Milić. 

Milić je dodao da politički procesi mogu biti inicirani, ali ne i nametani s vrha, da moraju odražavati kako ustavnu strukturu tako i mišljenje ili stajalište građana i naroda da bi bili općeprihvaćeni.

Pozvao je, kako je rekao, prijatelje iz EU da, ono u čemu se svi u BiH slažu, a to je da proces pridruženja EU nema alternativu, učine izglednom, a ne dalekom perspektivom BiH.

Twinning projekt u BiH, u kojem je od 2019. godine po drugi put sudjelovala i Skupština Brčko distrikta, proveli su uz potporu izaslanstva EU, Narodna skupština Mađarske, Hrvatski sabor i parlament Austrije. 

Podijelite na društvenim mrežama