NA PRIPREMNOM SASTANKU UTVRĐEN DNEVNI RED ZA 15. REDOVITU SJEDNICU

mala Pripremni 1Na pripremnom sastanku voditelja zastupničkih klubova utvrđen je dnevni red za 15. redovitu sjednicu Skupštine Brčko distrikta BiH koja će biti održana 28. listopada 2021. godine.

U dnevni red uvršteno je nekoliko zakona u drugom čitanju, među kojima su nacrti zakona o javnoj imovini Brčko distrikta, o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, kao i o izmjenama i dopunama Zakona o lovstvu.

Na dnevnom redu 15. redovitog zasjedanja naći će se, između ostalog, i 21 odluka koja se odnosi na utvrđivanje javnog interesa, izvješća o radu institucija, javnih poduzeća, ustanova i drugih pravnih osoba koje je formirao Distrikt, kao i revizorska izvješća tri Vladina odjela.

„Na protekloj sjednici donijeli smo zaključak da ubuduće na sjednicama ne bude više od tri revizorska izvješća, što smo ovaj put i ispoštovali“ podsjetio je dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović.

Pred zastupnicima će se naći i  Prijedlog proračuna Distrikta za 2022. godinu i Izvješće o izvršenju proračuna Distrikta za prvu polovicu ove godine.

Dopredsjednik Filipović pozvao je građane da sudjeluju u javnim raspravama o Prijedlogu proračuna i napomenuo da će prva od tri rasprave biti održana danas u 17 sati u velikoj dvorani Skupštine te da će preostale dvije biti održane sutra i u subotu, 22. i 23. listopada.

Podijelite na društvenim mrežama