NACRT ZAKONA O PČELARSTVU UŠAO U SKUPŠTINSKU PROCEDURU

mala Pripremni za 16.rs foto 2Nacrt zakona o pčelarstvu Brčko distrikta ušao je u skupštinsku proceduru i o njemu će se, u prvom čitanju, zastupnici Skupštine Distrikta izjasniti u srijedu, 10. studenoga, na 16. redovitom zasjedanju.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da je ovaj Nacrt zakona prvi put u skupštinskoj proceduri te da je to bila inicijativa udruga pčelara.

„Nastojat ćemo izaći u susret udrugama pčelara ali i onima koji se bave pčelarstvom, a nisu dio tih udruga. Vodit ćemo računa da to zakonsko rješenje bude po mjeri svih. Naravno, ukoliko raspoloženje zastupnika bude takvo da pruže potporu tom zakonu“, rekao je Milić.

Milić je napomenuo da je na pripremnom sastanku voditelja zastupničkih klubova dogovoreno da se Nacrt zakona o igrama na sreću, u drugom čitanju, nađe na dnevnom redu 17. redovite sjednice do kada je rok za dostavu amandmana ovlaštenih predlagača na ovaj nacrt, te da se isto odnosi i na prateći Nacrt zakona o prekršajima.

Rekao je da je iz skupštinske procedure povučen Nacrt zakona o poslovnim zonama koji je usvojen u prvom čitanju u prethodnom mandatu, jer Vlada radi na novom konceptu zakona o poslovnim zonama.

Na dnevnom redu 16. redovite sjednice naći će se i niz izvješća i drugih akata vezanih za poslovanje i aktivnosti javnih poduzeća, ustanova, fondova koje formira Brčko distrikt,  odluke o imenovanju članova Upravnog odbora Razvojno-garantnog fonda, niz informacija koje su u skupštinsku proceduru upućene na zahtjev zastupnika te šest revizorskih izvješća i Prijedlog proračuna Distrikta za 2022. godinu.

Prije početka 16. redovitog zasjedanja zastupnici će razmotriti preostale točke dnevnog reda 15. redovite sjednice.   

Podijelite na društvenim mrežama