PREDSTAVLJENE AKTIVNOSTI MREŽE „PROMOVIRAJ POZITIVNO“

mala foto - Sastanak MrežaPredsjednik i dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta, Siniša Milić i Ivo Filipović razgovarali su danas s predstavnicima nevladinih organizacija i udruga koje su dio mreže „Promoviraj pozitivno“ o budućim aktivnostima mreže i nastavku realizacije Akcijskog plana društvene kohezije koji mreža radi u suradnji s Vladom i Skupštinom Distrikta.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić istaknuo je da se većina aktivnosti mreže „Promoviraj pozitivno“ snažno naslanja na promociju društvene kohezije i pozitivnih vrijednosti, da to podrazumijeva toleranciju, što je i agenda rada lokalne vlasti.

„U društvu kakvo je Distrikt Brčko, složeno po pitanju strukture, različitih mišljenja, pogleda, vrijednosnih sudova, nama je tolerancija itekako potrebna i svi segmenti društva pozvani su da rade na takvoj promociji vrijednosti. Sa zadovoljstvom smo saslušali planove predstavnika mreže i dali potporu, u granicama kapaciteta Skupštine, da se ti planovi realiziraju“, rekao je Milić.

Admir Kadrić, član mreže iz brčanskog Kluba udruge BH novinari, najavio je da je planirano da se sljedeće godine organizira sastanak Omladinskog parlamenta koji će činiti osnovci, srednjoškolci i studenti iz Brčkog te da Brčko bude i gostitelj susreta svih mreža nevladinih organizacija i udruga na razini BiH.

Koordinator mreže „Promoviraj pozitivno“ i ravnatelj Omladinskog centra „Vermont“ Brčko Damir Radenković podsjetio je da je mreža formirana 2013. godine te da su brojne aktivnosti koje su do sada realizirane, kao što su krečenje grafita, konferencije mladeži o toleranciji i suživotu, bile uspješne.

Mreža “Promoviraj pozitivno“, jedna je od 31 mreže ovog tipa koje postoje u BiH, a podržane su i od OESS-a.

Podijelite na društvenim mrežama