POTPISAN MEMORANDUM O SURADNJI IZMEĐU GOSPODARSKE KOMORE, SKUPŠTINE I VLADE BRČKO DISTRIKTA

mala Memorandum-potpisivanjeDanas je u gradskoj Vijećnici u Brčkom potpisan Memorandum o suradnji između Gospodarske komore, Vlade i Skupštine Brčko distrikta,  kojim su regulirana međusobna prava i obveze, strateška uloga i smjerovi zajedničkog djelovanja partnera u oblasti stvaranja konkurentnijeg gospodarstva Distrikta.

U ime Gospodarske komore Memorandum je potpisao predsjednik Komore Dragan Đukić, dok su u ime Skupštine i Vlade Distrikta Memorandum potpisali predsjednik Skupštine Siniša Milić i gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja Memoranduma o suradnji s Gospodarskom komorom Distrikta, za koji je rekao da znači dalje promicanje javno-privatnog dijaloga između javnih vlasti i gospodarstva Distrikta Brčko jer je, kako je rekao, očevidno da nijedan od ovih segmenata ne može sam doprinijeti ostvarenju zajedničkog cilja, a to je promicanje poslovnog ambijenta radi zadržavanja i povećanja broja radnih mjesta.

„Kroz ovaj memorandum naglasili smo značaj tuzemnog gospodarstva i potvrdili da smo partneri u ovom procesu. To znači da ćemo, kada je u pitanju Skupština, propise donositi uz prethodnu konzultaciju s Gospodarskom komorom. Nama jesu bitna radna mjesta, ali ne po cijenu gušenja tuzemnih gospodarstvenika i uvođenja nepotrebne konkurencije“, istaknuo je Milić.

Dodao je da će u idućem razdoblju, zajedno s lokalnim gospodarstvom,  proanalizirati potrebe tuzemnog gospodarstva za eventualnom primjenom Zakona o javnoj imovini koji podrazumijeva  specijalnu pogodbu kao olakšan vid pribavljanja resursa za gospodarstvo.

„Mi u Brčkom, kao što vidite, razgovaramo o gospodarstvu, o promicanju gospodarskog ambijenta i mislim da su to teme kojima se trebamo prioritetno baviti“, naglasio je predsjednik Milić.

Gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić rekao je da ovaj memorandum potvrda korektnog i zdravog partnerskog odnosa poslovne zajednice i vlasti u Distriktu Brčko.

Predsjednik Gospodarske komore Brčko distrikta Dragan Đukić rekao je da je danas predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti Distrikta predstavljen i projekt „HelpDesk for business  entities“ na kojem trenutačno radi Gospodarska komora čiji je cilj pomoći gospodarstvenicima da savladaju poteškoće u poslovanju uzrokovane pandemijom coronavirusa.

Napomenuo je da taj projekt financiraju Njemačka i EU i da se realizira posredstvom GIZ-a, Međunarodne organizacije rada i UNDP-ja.

Podijelite na društvenim mrežama