Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pogledati promotivni video Skupštine Brčko distrikta BiH. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH.

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE OTVORIO 1. NOVOGODIŠNJI TURNIR U STRELJAŠTVU

mala Turnir streljaštvo Milić prvi hitac foto 5Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša  Milić otvorio je danas 1. novogodišnji turnir u streljaštvu, koji su organizirali izviđači Brčko distrikta povodom sto godina od formiranja prvog Izviđačkog odreda  u Brčkom.

Predsjednik Milić izrazio je želju da turnir postane tradicionalan.

„Izviđači na ovaj način dobivaju i svoj prostor i uvjete za daljnji rad. Kad nešto traje sto godina onda je to sasvim sigurno dokaz kvalitete i rada. Tu ima mjesta za sve, djecu i njihove roditelje“, rekao je Milić i poželio im da traju još sto godina.

Ivan Klašnić, načelnik Saveza izviđača Brčko distrikta BiH rekao je da su turnirom počeli svoje aktivnosti planirane za ovu  godinu te zahvalio predsjedniku Skupštine na pokroviteljstvu turnira.

Klašnić je istaknuo da će turnir trajati dva dana i da u njemu sudjeluju izviđači Brčko distrikta podijeljeni u tri skupine.

Milica Garić, koja je izviđač devet godina, rekla je da je nedavno otvaranje streljane pružilo više mogućnosti u radu izviđača.

Dušan Pejić je rekao da je tijekom šest godina koliko je on izviđač naučio mnogo praktičnih stvari koje se tiču snalaženja u prirodu te pozvao sugrađane da postanu dio izviđačkog tima.

Podijelite na društvenim mrežama