ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU REBALANSA PRORAČUNA

mala  2 јавна расправа ребалансJavna rasprava o Prijedlogu rebalansa Proračuna Brčko distrikta BiH za 2022. godinu, u iznosu od 27.855.000 KM, održana je uz nazočnost velikog broja građana.

Dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH i član skupštinskog Povjerenstva za proračun Ivo Filipović rekao je da su na javnoj raspravi izneseni veliki ali opravdani zahtjevi građana te da će im se odgovoriti sukladno mogućnostima.

„Kada su u pitanju zahtjevi koji se odnose na razvitak infrastrukture koja je okosnica jedne zajednice kao što je Brčko distrikt, nadam se da ćemo naći sredstva u rebalansu, jer u redovitom proračunu za ove potrebe nisu izdvojena značajna sredstva“, rekao je Filipović.

Napomenuo je da je ovo prvi put da je organizirana javna rasprava o Prijedlogu rebalansa Proračuna s ciljem da se čuju mišljenja i prijedlozi građana kako bi se bolje raspodijelila ta sredstva.

Predsjednici mjesnih zajednica Bijeljinska cesta (naselje „Š“) i Prijedor, Žiko Novaković i Ivo Bošnjaković istaknuli su da je rebalansom nužno izdvojiti novac za održavanje vodovodne mreže i asfaltiranje cesta u ovim, ali i ostalim mjesnim zajednicama u Distriktu, dok su predstavnici pacijentskih udruga ukazali na potrebu formiranja hospicija.

Podijelite na društvenim mrežama