MILIĆ: DEVETI SVIBNJA UVRSTITI U PRAZNIKE DISTRIKTA

mala  побједе фото 7Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić rekao je da je obveza Brčko distrikta da kroz Zakon o praznicima deveti svibnja – Dan pobjede nad fašizmom predvidi kao praznik, s tim da ne bi bio neradni dan.

Milić je napomenuo da je Deveti svibnja jedan od najznačajnijih nadnevaka u novijoj povijesti čovječanstva te da je obveza svih nas da čuvamo kulturu sjećanja na tekovine NOB-a.

Naveo je da je za uvođenje Devetog svibnja kao službenog praznika Distrikta potrebno donijeti novi zakon o praznicima u Brčko distriktu.Dan pobjede foto 6

„Trebali bi napraviti jedan iskorak i na simboličan način kroz zakon o praznicima istaknuti našu antifašističku prošlost. Nadam se da ćemo postići konsenzus da taj novi zakon u što skorije vrijeme uputimo u skupštinsku proceduru“, rekao je Milić.

Milić je dodao da je u tijeku izmjena Zakona o praznicima, ali u dijelu koji se odnosi na kaznene odredbe za one koji se ne pridržavaju skupštinske odluke o neradnim danima tijekom praznika.

Povodom Devetog svibnja – Dana pobjede nad fašizmom predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić položio je vijenac na partizanskom spomen-obilježju u našem gradu u spomen žrtvama fašističkog terora.

Podijelite na društvenim mrežama