Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pogledati promotivni video Skupštine Brčko distrikta BiH. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH.

ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU REBALANSA PRORAČUNA

mala Foto 1 Javna raspravaSkupštinsko Povjerenstvo za proračun održalo je javnu raspravu o Prijedlogu izmjene Proračuna Brčko distrikta za 2022. godinu u iznosu od 37.327.763,39 KM, na koju se odazvao veliki broj građana, predstavnika mjesnih zajednica i udruga.

Predsjedatelj Povjerenstva za proračun Skupštine Brčko distrikta Srđan Blažić rekao je da su ovo druge po redu izmjene proračuna Distrikta za ovu godinu čiji će se veći dio sredstava rasporediti na kapitalni proračun, odštetu zbog suše i poticaje u poljoprivredi, te na zdravstvo i Vladin Odjel za obrazovanje.

Blažić je istaknuo da se i ovaj kao i prethodni rebalans usvaja po proceduri koja se primjenjuje i prilikom usvajanja proračuna za iduću fiskalnu godinu.

„Ono što je bitno je da ćemo dobiti i prijedloge od građana i udruga koje ćemo razmatrati na Povjerenstvu i ono što bude opravdano uvrstit ćemo u konačnu verziju rebalansa proračuna i uraditi preraspodjelu sredstava“, rekao je Blažić.Foto 2 Javna rasprava

Na javnoj raspravi predstavnici nekoliko mjesnih zajednica istaknuli su da su problemi s vodoopskrbom i kanalizacijom višegodišnji te da ih treba riješiti.

Predsjednik Mjesne zajednice Bukvik Ilija Jovičić rekao je da je izuzev vodoopskrbe u Bukviku potrebno nastaviti asfaltiranje podmajevičke magistrale koja ide od Ćoseta kroz Vujičiće do Bukvika, dok je predsjednik Mjesne zajednice Donji Brezik Dražen Ružičić rekao da imaju 30 prijedloga, ali da je sada prioritet asfaltiranje Ulice Jure Kaštelana koja vodi do zgrade područnog odjela Prve osnovne škole u toj mjesnoj zajednici.

Željko Lazarević, predstavnik Unije pacijentskih udruga Brčko distrikta, rekao je da su ovim udrugama potrebna sredstva  za rad, da ih nisu uspjeli dobiti u protekle dvije godine, zbog čega su im se nagomilali dugovi, te da trebaju dobiti status udruga od posebnog značaja.

Svoje prijedloge za rebalans proračuna građani mogu dostaviti skupštinskom Povjerenstvu za proračun u idućih dvadesetak dana.

Podijelite na društvenim mrežama