BILTENLAT

     

     

     

     

    DUGME REGISTRA

    skupstinalogogif

     

     

     

     SLUŽBENI GLASNIK

    sglasnik

     

    NATJEČAJ ZA IZBOR I IMENOVANJE DVA ČLANA UPRAVNOG ODBORA RADIO-NOVINSKE I NAKLADNIČKE USTANOVE „RADIO BRČKO“

    Objavljeno: Četvrtak, 17. veljače 2022. godine

     

    Na temelju članka 10a Zakona o pravnim osobama koje osniva Brčko distrikt (Službeni glasnik Brčko distrikta BiH, brojevi: 10/2,19/07,2/08, 3/19 i 30/20), Povjerenstvo za izbor i imenovanje i mandatno-imunitetno povjerenstvo Skupštine Brčko distrikta BiH, raspisuje

     

     

    NATJEČAJ

    ZA IZBOR I IMENOVANJE DVA ČLANA UPRAVNOG ODBORA

    RADIO-NOVINSKE I NAKLADNIČKE USTANOVE „RADIO BRČKO“ BRČKO

    DISTRIKT BiH

     

     

            Povjerenstvo za izbor i imenovanje i mandatno-imunitetno povjerenstvo Skupštine Brčko distrikta BiH raspisuje Natječaj za izbor i imenovanje dva (2) člana Upravnog odbora Radio-novinske i nakladničke ustanove „Radio Brčko“ Brčko distrikt BiH (u daljnjem tekstu: Natječaj).

    Mandat novoizabranih članova Upravnog odbora Radio-novinske i nakladničke ustanove „Radio Brčko“ Brčko distrikt BiH (u daljnjem tekstu: Upravni odbor) traje do isteka mandata svih ostalih članova Upravnog odbora (članak 12 Zakona o pravnim osobama koje osniva Brčko distrikt).

    U Upravnom odboru mogu biti najviše tri člana iz reda državnih i javnih službenika zaposlenih u tijelima javne uprave i institucijama Brčko distrikta BiH.

     

    Opći uvjeti koje kandidat mora ispunjavati:

    1. da je državljanin BiH
    2. da je punoljetan
    3. da nije obuhvaćen odredbom članka IX. stavka 1 Ustava BiH
    4. da je zdravstveno sposoban.

     

    Minimalni uvjeti:

    1. najmanje visoka stručna sprema
      1. najmanje pet godina radnog iskustva u struci.

     

    Članovi Upravnog odbora ne mogu biti:

    1. ravnatelji drugih pravnih osoba koje osniva Distrikt ili ravnatelji javnih poduzeća
    2. osobe koje su u upravnim odborima drugih pravnih osoba koje osniva Distrikt ili su u upravnim odborima javnih poduzeća
    3. osobe koje su pravomoćnom sudskom presudom osuđivane za vršenje kaznenih djela i osobe protiv kojih se vodi kazneni postupak, izuzev kaznenih djela iz oblasti prometa
    4. osobe koje imaju manje kvalifikacije i manje radnog iskustva od ravnatelja pravne osobe za koju se bira član upravnog odbora
    5. osobe koje su u radnom odnosu u Radio-novinskoj i nakladničkoj ustanovi „Radio Brčko“ Brčko distrikt BiH.

    PODNOŠENJE PRIJAVE

     

                Uz prijavu, potrebno je da kandidat dostavi sljedeću dokumentaciju, ne stariju od tri mjeseca:

    1. ovjerenu presliku diplome
    2. uvjerenje / potvrdu o radnom iskustvu
    3. uvjerenje o državljanstvu
    4. vlastoručno potpisanu i od nadležnog tijela ovjerenu izjavu da kandidat nije obuhvaćen odredbom članka IX. stavka 1 Ustava BiH
    5. vlastoručno potpisanu i od nadležnog tijela ovjerenu izjavu da kandidat nije ravnatelj druge pravne osobe koju osniva Distrikt ili ravnatelj javnog poduzeća, da nije u upravnim odborima drugih pravnih osoba koje osniva Distrikt ili u upravnim odborima javnih poduzeća i da nije u radnom odnosu u Radio-novinskoj i nakladničkoj ustanovi „Radio Brčko“ Brčko distrikt BiH.

    Kandidati podnose prijavu osobno u zgradu Skupštine Brčko distrikta BiH u prijamni ured ili poštom na adresu: Skupština Brčko distrikta BiH – Povjerenstvo za izbor i imenovanje i mandatno-imunitetno povjerenstvo, Mladena Maglova br. 2, 76 100 Brčko, s naznakom:   

    PRIJAVA NA NATJEČAJ ZA IZBOR I IMENOVANJE DVA ČLANA UPRAVNOG ODBORA RADIO-NOVINSKE I NAKLADNIČKE USTANOVE „RADIO BRČKO“ BRČKO DISTRIKT BiH - NE OTVARAJ“.

     

    Potpisana prijava na Natječaj podnosi se na propisanom formularu koji se može preuzeti na pisarnici Skupštine Brčko distrikta BiH kao i na web-stranici (www.skupstinabd.ba).

    Natječaj je otvoren petnaest (15) dana od dana objavljivanja u tri dnevna lista i na internetskoj stranici Skupštine Brčko distrikta BiH (www.skupstinabd.ba). U slučaju neistovremenog objavljivanja Natječaja početak roka računat će se od dana posljednje objave Natječaja.

    Povjerenstvo za izbor i imenovanje i mandatno-imunitetno povjerenstvo Skupštine Brčko distrikta BiH izvršit će odabir prijavljenih kandidata /-kinja.

    S kandidatima koji ispunjavaju propisane uvjete bit će obavljen intervju. Mjesto i termin intervjua bit će objavljeni na oglasnoj ploči Skupštine Brčko distrikta BiH i internetskoj stranici Skupštine Brčko distrikta BiH (www.skupstinabd.ba).

    Nakon provedenog intervjua Povjerenstvo za izbor i imenovanje i mandatno-imunitetno povjerenstvo Skupštine Brčko distrikta BiH obavijestit će najbolje rangirane kandidate s rang-liste, da u roku od pet (5) dana od dana obavijesti dostave uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti (ne starije od tri mjeseca), uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak izuzev kaznenih djela iz oblasti prometa (ne starije od tri mjeseca) i uvjerenje da kandidat nije pravomoćno osuđivan (ne starije od tri mjeseca).

    Skupština Brčko distrikta BiH imenuje članove Upravnog odbora s rang-liste kandidata koju utvrdi Povjerenstvo, u roku od trideset dana od dana njezinog dostavljanja.

    Odluka o imenovanju članova Upravnog odbora Radio-novinske i nakladničke ustanove „Radio Brčko“ Brčko distrikt BiH bit će objavljena u Službenom glasniku Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

    Odluka o imenovanju članova Upravnog odbora je konačna i protiv nje se može pokrenuti upravni spor.

    NAPOMENA

    Za diplome koje su stečene u inozemstvu nakon 6. 4. 1992. godine potrebna je nostrifikacija.

    Nepravodobne i nepotpune prijave neće biti razmatrane.

    Broj: 01.7-05-509/22

    Brčko, 15. 02. 2022. godine

                                                                                      PREDSJEDATELJ POVJERENSTVA

                                                                                                              Zijad Nišić

     Obrazac prijave možete preuzeti ovdje.