ОТВОРЕНА РАСПРАВА О ПРЕДЛОГУ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ

mala 8.RS 2Скупштина Брчко дистрикта БиХ започела је осмо редовно засједање на којем је отворена расправа о предлогу Стратегије развоја Брчко дистрикта за период 2021–2027. година, а коју је изложио водитељ консултантског тима Здравко Миовчић.

Миовчић је истакао да је стратешки дио документа рађен на основу снага које Дистрикт посједује, као што су јединствен статус, велики обим надлежности, низ изграђених капацитета у претходном периоду те да је идеја била да се компаративне предности Дистрикта претворе у конкурентске. Miovčić 2

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић рекао је да је сигуран да ће у наставку сједнице, који је планиран за наредну сриједу, 19. маја, посланици одобрити овај докуменат.

Милић је напоменуо да  у наставку осмог редовног засједања, између осталог, слиједи расправа о предлогу располагања јавном имовином Брчко дистрикта путем специјалне погодбе са СЦО групацијом, разматрање информације о епидемиолошкој ситуацији у Дистрикту и  Предлога закона о измјенама и допунама Закона о празницима Брчко дистрикта БиХ.

 „У пракси се Закон о празницима није поштовао, те су многи радници реалног сектора радили и за вријеме нерадних дана којих по Закону има пет. Са овим измјенама и допунама Закона инспекција ће имати могућност да дјелује на терену“, подсјетио је предсједник Милић.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 415 гостију и нема пријављених чланова