УСВОЈЕНА СТРАТЕГИЈА РАЗВОЈА ДИСТРИКТА ЗА ПЕРИОД 2021–2027. ГОДИНА

mala 8.PRVI NASTAVAK 1У првом наставку осме редовне сједнице Скупштина Брчко дистрикта БиХ је усвојила Предлог стратегије развоја Брчко дистрикта за период 2021–2027. година уз закључак којим се обавезује Влада Дистрикта да изради секторске стратегије и направи повезницу са трогодишњим и једногодишњим програмима из документа оквирног буџета.

Усвојена је и  Одлука о располагању имовином Дистрикта путем специјалне погодбе групацији „STUDEN GLOBAL SEE“, чланици „СТУДЕН ГРУПЕ“ којом ће инвеститору бити продато 300.000 квадратних метара земљишта, уз обавезу да наредних пет година уложи 20.000.000 КМ и обезбиједи 220 радних мјеста.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић рекао је да је Скупштина успјела да обезбиједи политичку стабилност која је преко потребна за све активности Владе које се тичу економског развоја.8.PRVI NASTAVAK

„На сједници је показан висок ниво разумијевања за пројекат Студен групе који се односи на изградњу економске зоне у Дистрикту. То је почетак реализације једног опширног, важног Меморандума о разумијевању са СЦО групацијом  који је потписан прије двије године“, истакао је предсједник Милић.  

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић сматра да усвајање Одлуке о специјалној погодби са Студен холдингом представља нови почетак у области привредног развоја у Брчком, те да ће та инвестиција створити нови приступ у сарадњи Дистрикта с пословном заједницом.

Скупштина је у првом наставку осме редовне сједнице, у првом читању  усвојила Предлог закона о измјенама и допунама Закона о празницима Брчко дистрикта БиХ као и Предлог закона о измјенама и допунама Закона о предшколском васпитању и образовању, док  су у другом читању усвојене измјене и допуне Закона о безбједности и заштити здравља радника на раду.

К знању је примљена информација о епидемиолошкој ситуацији у Дистрикту која је оцијењена повољном, јер се смањује број заражених и хоспитализованих лица.

На дневном реду осме редовне сједнице преостало је још шест тачака које ће посланици разматрати на другом наставку сједнице који је заказан за четрнаест дана.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 380 гостију и нема пријављених чланова