ОДРЖАНА МЕЂУПАРЛАМЕНТАРНА КОНФЕРЕНЦИЈА ОДБОРА ЗА ЕВРОПСКА ПИТАЊА

mala Uroš-konferencijaПредсједавајући Комисије за европске интеграције Скупштине Брчко дистрикта БиХ Урош Војновић учествовао је данас на он-лajн међупарламентарној конференцији oдбора за европска питања.

Тема конференције била су актуелна питања везана за  процес европских интеграција с посебним освртом на спровођење Плана приоритета за парламенте у БиХ за убрзање процеса европских интеграција и улога одбора за европска питања у спровођењу Плана као и нова постигнућа у приближавању Босне и Херцеговине Европској унији и расправа о испуњавању четрнаест кључних приоритета.

Господин Војновић нагласио је да ће Комисија за европске интеграције у наредном периоду интензивирати активности на реализацији мјера из плана приоритета а све у складу с преузетим обавезама на које су се парламенти у Босни и Херцеговини обавезали потписивањем овог документа у Мостару у фебруару ове године.

На конференцији су учествовали и Никола Ловриновић, предсједавајући Заједничке комисије за европске интеграције, Маријан Клаић, члан Комисије за европске интеграције Представничког дома као и представници одбора за европске послове Хрватског сабора, Парламента Аустрије и Народне скупштине Мађарске.

Подијелите на друштвеним мрежама