СКУПШТИНА ОДРЖАЛА ДЕСЕТУ РЕДОВНУ СЈЕДНИЦУ

mala 10 RS 2Скупштина Брчко дистрикта БиХ одржала је десету редовну сједницу на којој  је, у првом читању, усвојен Нацрт закона о јавној имовини, за који ће се одржати јавна расправа 30. јуна с почетком у 17.00 часова.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да се овим законом омогућава располагање јавном имовином путем директног споразума, у јавном интересу, ствара се правни основ за додјелу станова  бившим  припадницима Армије БиХ и ХВО-а, те рјешава питање додјеле земљишта вјерским заједницама и проблем недостатка мјеста за укоп умрлих.

У првом читању усвојен је и сет нацрта закона о допунама закона о платама и накнадама буџетских корисника запослених у институцијама Дистрикта и органима управе.10 RS 3

Према ријечима предсједника Милића, у буџету за ову годину обезбијеђена су средства за исплату топлог оброка за запослене у јавној управи и институцијама Дистрикта, те је било неопходно интервенисати кроз законе о платама у тим институцијама како би се створио правни основ за исплату топлог оброка.

„То су принадлежности које су утврђене и Законом о раду када је у питању реални сектор. У наредном периоду претходи нам анализа свих додатака на плату, накнада и других принадлежности како у реалном тако и у јавном сектору да би се та примања ускладила“, појаснио је предсједник.

На десетом редовном засједању усвојен је извјештај о извршењу буџета за прошлу годину, именовани су чланови Комисије за спречавање сукоба интереса у институцијама Брчко дистрикта, те донесено неколико одлука које се односе на утврђивање јавног интереса.

За наредно засједање одложено је разматрање и усвајање Нацрта закона о измјенама и допунама закона о предшколском образовању и васпитању.

Подијелите на друштвеним мрежама