ОДРЖАН ПРИПРЕМНИ САСТАНАК ШЕФОВА ПОСЛАНИЧКИХ КЛУБОВА

mala Pripremni 12. rs 2 Шефови посланичких клубова одржали су данас припремни састанак на којем су утврдили дневни ред за 12. редовну сједницу Скупштине Брчко дистрикта БиХ која ће бити одржана 14. јула 2021. године по окончању 11. редовног засједања.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић рекао је да ће се на дневном реду наћи Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о заштити права припадника националних мањина те да је та интервенција неопходна  да би се могла донијети одлука о формирању савјета националних мањина на простору дистрикта Брчко.

Предсједник Милић је напоменуо је да ће се у другом читању наћи Нацрт закона о измјенама Закона о ублажавању негативних економских посљедица узрокованих пандемијом вируса Ковид-19, као и нацрти закона о измјенама и допунама Закона о дјечјој заштити и Закона о службеницима и намјештеницима у правосуђу.

„Остале тачке су углавном тачке које се тичу извјештаја о раду и функционисања јавних предузећа и установа Брчко дистрикта, као и неколико информација посланика којима Скупштина реализује своју надзорну функцију над радом извршних институција власти“, навео је предсједник Милић.

Он је додао је да је на припремном састанку заузето становиште да шефови одјељења Владе, односно њихови представници обавезно морају да присуствују сједницама Скупштине ради квалитетније дискусије и давања квалитетнијих одговора на питања која посланици могу поставити током расправе о тачкама дневног реда.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 314 гостију и нема пријављених чланова