ОКОНЧАНА 11. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА, УСВОЈЕНЕ ИЗМЈЕНЕ И ДОПУНЕ ЗАКОНА О ПРЕДШКОЛСКОМ ВАСПИТАЊУ И ОБРАЗОВАЊУ

mala 11 rs Скупштина Брчко дистрикта БиХ је у наставку  11. редовне сједнице, коју је окончала данас, усвојила у другом читању измјене и допуне Закона о предшколском васпитању и образовању  Брчко дистрикта којим ће бити омогућено субвенционисање дијела трошкова боравка дјеце у приватним предшколским установама.

У другом читању усвојене су и допуне закона о платама и накнадама запослених у правосуђу, полицији, органима јавне управе и институцијама Дистрикта, те корисника буџетских средстава у Скупштини, Изборној комисији и Канцеларији за ревизију.

Усвојено је неколико одлука о утврђивању јавног интереса, као и извјештај Посебне комисије о прегледу документације о правдању средстава удружења грађана којима нису прихваћена правдања за 2019. годину.Uroš

Предсједавајући Посебне комисије Урош Војновић рекао је да је Комисија предложила да Владино Одјељење за привредни развој, спорт и културу донесе стратегију развоја спорта и културе која би јасно дефинисала гдје би се улагало, као и да се Пододјељење за спорт и културу раздвоји на двије посебне организационе јединице, односно на пододјељење за спорт и пододјељење за културу, те да се понови обука за невладин сектор.

„Комисија је само жељела да да смјернице или закључке шта би Одјељење требало да уради, а једна од првих ствари је да се донесе јединствени правилник који би јасно дефинисао шта и како се правда и на који начин, и шта је задатак Комисије, а шта корисника средстава. Затим, да се одреде начини финансирања за одређене клубове који су од посебног значаја за Брчко дистрикт“, рекао је Војновић.

По окончању 11. сједнице Скупштина Брчко дистрикта отворила је 12. редовну сједницу.  

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 387 гостију и нема пријављених чланова