ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ ЗАКОНА О ИГРАМА НА СРЕЋУ

mala javna rasprava 4Јавна расправа о Нацрту закона о играма на срећу Брчко дистрикта БиХ, која је одржана у великој сали Скупштине, изазвала је велико интересовање грађана.

Предсједавајући Законодавне комисије Скупштине Брчко дистрикта БиХ Љубиша Лукић рекао је да ће овим законом бити боље уређена област игара на срећу у Дистрикту што ће допринијети и побољшању укупних прихода Дистрикта, те да ће закон бити усклађен са ентитетским законима.

Он је напоменуо да је приликом усвајања Нацрта овог закона у првом читању изнесено низ дилема и да су на јавној расправи учесници дали и неколико конструктивних предлога.

„Законодавна комисија ће сублимирати све што је било актуелно на расправи и то доставити на разматрање посланицима прије коначног усвајања Нацрта закона“, истакао је Лукић.javna rasprava 3

Лукић је рекао да је прошло много времена од када је актуелни Закон о играма на срећу ступио на снагу те да је због развоја информационих технологија и других промјена које су везане за приређивање игара на срећу било неопходно доношење новог закона. 

Директор Дирекције за финансије Брчко дистрикта Мато Лучић рекао је да ће нови закон о играма на срећу праведно опорезовати приређиваче игара на срећу, али и заштитити играче.

Посланик у Скупштини Дистрикта Зоран Кокановић рекао је да је основни текст закона 95 одсто усаглашен са законима у окружењу, те да треба амандмански дјеловати како би се отклонили недостаци прије коначног усвајања.

Нацрт закона о играма на срећу Брчко дистрикта БиХ усвојен је у првом читању на 11. редовном засједању Скупштине.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 454 гостију и нема пријављених чланова