ПРЕДСЈЕДНИК ДОЧЕКАО МАЛИШАНЕ У НОВООТВОРЕНОМ ВРТИЋУ НА ИЛИЋКИ

mala Vrtić 1Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ  Синиша Милић  јутрос  је дочекао малишане у новоотвореном вртићу у насељу Илићка који је почео са радом, а у чијем мандату градоначелника је 2018. године почела изградња тог објекта.

„Дошао сам да малишанима пожелим срећан полазак у вртић и да се и лично увјерим да све функционише како треба јер смо на овај објекат дуго и с нестрпљењем чекали. Оно што сам видио је да је објекат заиста репрезентативан  и да је урађен по највишим стандардима. Сигуран сам да ће дјеца имати најбоље услове за игру, дружење и друге садржаје предвиђене програмом предшколског васпитања“, рекао је Милић.

Милић је истакао да постоји најава да ће објекат свечано отворити предсједник Србије Александар Вучић те да ће објекат, поред  званичног назива Јавна установа „Наша дјеца“, носити и назив „Београд“ у знак захвалности Влади Србије за донираних милион марака за изградњу овог вртића.Vrtić 3

„У том смислу је испред Брчко дистрикта упућено и позивно писмо предсједнику Србије. За нас је то изузетно важан догађај, али исто тако је важно да је вртић јутрос примио прву дјецу и да је званично почео с радом“, истакао је Милић.

Он је додао да је добра вијест и то  да је од ове године  почело субвенционисање боравка дјеце која похађају приватне вртиће.

Директор Јавне установе обданиште „Наша дјеца“ Јасна Јовичић истакла је да је то пети објекат ове установе, да је рађен по савременим стандардима и опремљен за боравак дјеце с потешкоћама у развоју.

Она је напоменула да је објекат капацитета осамдесет мјеста, те да је неколико дјеце пребачено у овај вртић из других објеката, на захтјев родитеља.

„У објекту на Илићки имамо четири групе – двије јасличке и двије вртићке групе. Централна кухиња нам је овдје и она је почела са радом од прошле седмице“, рекла је Јовичићева.

Подијелите на друштвеним мрежама