МИЛИЋ И ФИЛИПОВИЋ НА САСТАНКУ СА ШВАЈЦАРСКИМ АМБАСАДОРОМ

mala ambasador У Градској вијећници у Брчком одржан је састанак предсједника и потпредсједника Скупштине Дистрикта Синише Милића и Иве Филиповића, градоначелника Еседа  Кадрићa, његовог замјеникa Анте Домића,  амбасадора Швајцарске у БиХ Данијела Хуна и супервизора за Брчко Мајкла Скенлана.

Предсједник Скупштине Синиша Милић исказао је задовољство због изражене спремности амбасадора  да пружи подршку активностима на промоцији свих предности дистрикта Брчко за економска улагања, од стимулативног законског оквира па до законских подстицаја за привреду, укључујући и евентуалну подршку за одржавање инвестиционе конференције о Брчком.

Градоначелник Брчког Есед Кадрић захвалио је Амбасади Швајцарске у БиХ на континуираној и непосредној помоћи Дистрикту и истакао да је на састанку потврђено заједничко опредјељење да се на подручју Дистрикта процес деминирања оконча у наредне три године за шта ће швајцарска влада пружити директну финансијску помоћ.

Амбасадор Швајцарске у БиХ Данијел Хун рекао је да ће се пројектом деминирања створити могућност за бољи економски развој и лакшу изградњу инфраструктуре, прије свега изградње ауто-пута, те да се на састанку разговарало и о проширењу сарадње на друге области.

„Ми ћемо потенцијалним инвеститорима из Швајцарске који нас буду контактирали препоручити Брчко дистрикт“, навео је амбасадор Хун.  

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 995 гостију и нема пријављених чланова