ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О РАЗУМИЈЕВАЊУ ИЗМЕЂУ СКУПШТИНЕ БРЧКО ДИСТРИКТА И МИСИЈЕ ОЕБС-а у БиХ

mala Potpisivanje Memoranduma 1Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић и шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Кетлин Кавалек потписали су данас у просторијама Скупштине  Меморандум о разумијевању између Скупштине и Мисије ОЕБС-а у БиХ.

Потписивању Меморандума, којем је  претходио радни састанак, присуствовали су и потпредсједник Скупштине Брчко дистрикта Иво Филиповић, шеф Стручне службе Скупштине Стојанка Кнежевић и вршилац дужности шефа Канцеларије ОЕБС-а у Брчком Кармелита Симић.

Предсједник Скупштине Синиша Милић изразио је захвалност шефу Мисије ОЕБС-а у БиХ Кетлин Кавалек на потписивању Меморандума за који очекује да ће допринијети даљој демократизацији рада Скупштине али и побољшању укупних капацитета Скупштине и њене Стручне службе.

„Драго ми је да је од стране ОЕБС-а препознат напредак који смо остварили у ранијем периоду поготово када је у питању демократизација парламентарних процедура, које укључују разматрање закона искључиво у два читања као и укључивање опозиције у рад најважнијих контролних комисија Скупштине. Вјерујем да ћемо, као што смо већ учинили са доношењем важних антикоруптивних закона и Закона о мирном окупљању, резултате сарадње са ОЕБС-ом у оквирима данас потписаног Меморандума видјети и на низу других квалитетних законских рјешења у различитим областима“, истакао је предсједник Милић.Sastanak 1

Захвалност за потписивање Меморандума изразила је и амбасадор Кавалек, истичући да је овај меморандум поставио принципе у области сарадње између Скупштине дистрикта и  Мисије ОЕБС-а  у БиХ.

„Области сарадње које се огледају у Меморандуму о разумијевању фокусирају се на транспарентност, допирање јавности и учешће грађана, законодавну ефикасност и парламентарну сарадњу у земљи и региону. Кроз Меморандум о разумијевању наставиће се даља модернизација рада Скупштине Брчко дистрикта и спровођење реформи“, рекла је Кавалек.

Амбасадор Кавалек је додала да је важно фокусирати се на транспарентност парламената, јер то доприноси изградњи повјерења јавности у институције.

Поводом двадесет пет година рада Мисије ОЕБС-а у БиХ, амбасадор Кавалек наставила је данашњу посјету Дистрикту симболичном церемонијом сађења дрвећа у подручној школи у насељу Грчица.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 380 гостију и нема пријављених чланова