ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА УДРУЖЕЊА „БЕБА ВИШЕ“

mala beba više - sastanak 1Унапређивање постојећих услова за лијечење неплодности у Дистрикту била је тема састанка представника Скупштине Брчко дистрикта, Владе Брчко дистрикта, Фонда здравственог осигурања и чланова Удружења грађана за борбу против стерилитета „Беба више“.

Предсједник Скупштине Синиша Милић поздравио је досадашње иницијативе  Удружења „Беба више“ и истакао да  и данашњи састанак  говори о несумњивој подршци иницијативама које су у функцији унапређивања наталитета  на простору дистрикта Брчко.

„Сигуран сам да ћемо учинити све да створимо предуслов да ове добре иницијативе заживе у пракси“, истакао је Милић.

Удружење „Беба више“ упутило је надлежнима иницијативу да се корисницима Фонда здравственог осигурања Дистрикта омогући финансирање четвртог и петог поступка вантјелесне оплодње, хируршких захвата код лијечења мушког стерилитета и поступка вантјелесне оплодње женама које су без партнера али желе да се остваре као мајке.

Из Удружења су предложили и да се грађанима, прије свега онколошким пацијентима, омогући залеђивање генетског материјала.

„До сада смо имали позитивне праксе и били први у БиХ што се тиче лијечења неплодности.  Фонд финансира два поступка, а трећи поступак се финансира средствима Владе Брчко дистрикта износу од 176.000 КМ. Од прошле године до данас у Дистрикту је рођено десет беба из поступка вантјелесне оплодње“, напоменуо је Жељко Лазаревић, предсједник Удружења грађана за борбу против стерилитета „Беба више“.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 419 гостију и нема пријављених чланова