ПРЕДСТАВЉЕНЕ АКТИВНОСТИ МРЕЖЕ „ПРОМОВИШИ ПОЗИТИВНО“

mala foto - Sastanak MrežaПредсједник и потпредсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић и Ивo Филиповић разговарали су данас с представницима невладиних организација и удружења који су дио мреже „Промовиши позитивно“ о будућим активностима мреже и наставку реализације Акционог плана друштвене кохезије који мрежа ради у сарадњи с Владом и Скупштином Дистрикта.

Предсједник Скупштине Синиша Милић истакао је да се већина активности мреже „Промовиши позитивно“ снажно наслања на промоцију друштвене кохезије и позитивних вриједности, да то  подразумијева толеранцију, што је и агенда рада локалне власти.

„У друштву какво је дистрикт Брчко, сложено  по питању структуре, различитих мишљења, погледа, вриједносних судова, нама је толеранција итекако неопходна и сви сегменти друштва су позвани да раде на таквој промоцији вриједности. Са задовољством смо саслушали планове представника мреже и дали подршку, у границама капацитета Скупштине, да се ти планови реализују“, рекао је Милић.

Адмир Кадрић, члан мреже из брчанског Клуба Удружења БХ новинари, најавио је да је планирано да се сљедеће године организује састанак Омладинског парламента који ће чинити основци, средњошколци и студенти из Брчког те да Брчко буде и домаћин сусрета свих мрежа невладиних организација и удружења на нивоу БиХ.

Координатор мреже „Промовиши позитивно“ и директор Омладинског центра „Вермонт“ Брчко  Дамир Раденковић подсјетио је да је мрежа формирана 2013. године те да су бројне активности које су до сада реализоване, као што су кречење графита, конференције младих о толеранцији и суживоту, биле успјешне.

Мрежа “Промовиши позитивно“ једна је од тридесет једне (31) мреже овог типа које постоје у БиХ, а подржане су и од стране ОЕБС-а.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 212 гостију и нема пријављених чланова