ОДРЖАНА ШЕСТА ВАНРЕДНА СЈЕДНИЦА, УСВОЈЕН ТРЕЋИ РЕБАЛАНС БУЏЕТА

      mala 6. vanredna sjednica-rebalans На шестом ванредном засједању, које је одржано данас, Скупштина Брчко дистрикта усвојила је трећи ребаланс буџета Дистрикта за 2021. годину у износу од 16.414.000 КМ.

       Буџет Дистрикта за 2021. годину на овај начин повећан је на око 277.000.000 КМ.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да је највећи дио ребаланса, 14.500.000 КМ, обезбијеђен преносом средстава капиталног буџета из ранијих година, те да је остатак обезбијеђен уштедама и новим приходима. 

       Милић је истакао да је ребалансом обезбијеђено додатних 180.000 КМ за стипендије студената како би је за ову годину добили сви који су испунили критеријуме, као и 50.000 КМ за потребе завршетка санације објекта Борачко-инвалидске заштите за српску борачку компоненту.

       „Према потребама, од тих нових расхода биће финансирани завршетак радова на Камерном театру, пројектовање и изградња дијела пјешачке зоне и изградња три обданишта. Трећим ребалансом издвојен је новац и за реализацију програма локалне интеграције и за два пројекта реконструкције у Одјељењу за избјегла и расељена лица“, појаснио је Милић.

       Након што је одржана шеста ванредна сједница, посланици су наставили и окончали 16. редовно засједање на којем је, између осталог, размотрено шест извјештаја о ревизији финансијског пословања Владиних одјељења и правосуђа Брчко дистрикта за 2020. годину.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 284 гостију и нема пријављених чланова