МИЛИЋ И ФИЛИПОВИЋ ОДРЖАЛИ РАДНИ САСТАНАК С НОРВЕШКИМ АМБАСАДОРОМ

mala Foto 1 sastanak sa norveškim ambasadoromПредсједник и потпредсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић и Иво Филиповић одржали су данас у просторијама Скупштине радни састанак са амбасадором Краљевине Норвешке у БиХ Олафом Рајнертсеном и његовим сарадницима.

Милић и Филиповић упознали су амбасадора о тренутној политичкој ситуацији у Брчко дистрикту, која је оцијењена стабилном те да се интензивно ради на унапређивању квалитета живота у овој локалној заједници кроз стварање услова за инвестиције,  а све ради спречавања одлива становништва из Дистрикта.

Предсједник Милић рекао је да је стање у Брчко дистрикту најбоље у БиХ, да се у сарадњи са супервизором урадило много тога на побољшању законске легислативе те да је, између осталог, донесен нови Закон о буџету и Закон о енергији,  и да је најављено велико инвестирање од стране OSC групације у стварању слободне индустријске зоне.Foto 2 norveški amabasador sastanak

„Циљ локалних власти је да створе услове да што прије у потпуности преузму одговорност за политичке и економске процесе у Брчком уз техничку подршку Мисије ЕУ у БиХ“ навео је Милић.

Амбасадор Норвешке у БиХ Олеф Рајнертсен рекао је да и Норвешка тражи начин за затварање ОХР-а, али да услови још нису такви да би се то могло учинити.

Говорећи о инвестирању у БиХ и Брчко дистрикту, амбасадор Рајнертсен је навео да су  страни инвеститори спремни да улажу тамо гдје су њихове инвестиције заштићене и гдје је сигурна клима за инвестирање, односно гдје је политичка ситуација стабилна.

Амбасадор Рајнертсен је рекао да има инвеститора из Норвешке који су  заинтересовани за улагање у Дистрикту и то из области чисте и зелене енергије, хидро и соларне енергије, туризма, намјештаја те најавио наставак разговора са инвеститорима и руководством Скупштине и Владе дистрикта на прољеће сљедеће године. 

Подијелите на друштвеним мрежама