ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ, СКУПШТИНЕ И ВЛАДЕ БРЧКО ДИСТРИКТА

mala Memorandum-potpisivanjeДанас је у градској Вијећници у Брчком потписан Меморандум о сарадњи између Привредне коморе, Владе и Скупштине Брчко дистрикта,  којим су регулисана међусобна права и обавезе, стратешка улога и правци заједничког дјеловања партнера у области стварања конкурентније привреде Дистрикта.

У име Привредне коморе Меморандум је потписао предсједник Коморе Драган Ђукић, док су у име Скупштине и Владе Дистрикта Меморандум потписали предсједник Скупштине Синиша Милић и градоначелник Брчко дистрикта Есед Кадрић.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић  изразио је задовољство због потписивања Меморандума о сарадњи с Привредном комором Дистрикта, за који је рекао да значи даље унапређивање јавно-приватног дијалога између јавних власти и привреде дистрикта Брчко јер је, како је рекао, евидентно да ниједан од ових сегмената не може сам да допринесе остварењу заједничког циља, а то је унапређивање пословног амбијента ради задржавања и повећања броја радних мјеста.

„Кроз овај меморандум смо нагласили значај домаће привреде и потврдили да смо партнери у овом процесу. То значи да ћемо, када је у питању Скупштина, прописе доносити уз претходну консултацију с Привредном комором. Нама јесу битна радна мјеста, али не по цијену да гушимо домаће привреднике и уводимо непотребну конкуренцију“, истакао је Милић.

Он је додао да ће у наредном периоду, заједно са локалном привредом, изанализирати потребе домаће привреде за евентуалном примјеном Закона о јавној имовини који подразумијева  специјалну погодбу као олакшан вид прибављања ресурса за привреду.

„Ми у Брчком, као што видите, разговарамо о привреди, о унапређивању привредног амбијента и мислим да су то теме којима треба приоритетно да се бавимо“, нагласио је предсједник Милић.

Градоначелник Брчко дистрикта Есед Кадрић рекао је да је овај меморандум потврда коректног и здравог партнерског односа пословне заједнице и власти у дистрикту Брчко.

Предсједник Привредне коморе Брчко дистрикта Драган Ђукић рекао је да је данас представницима извршне и законодавне власти Дистрикта представљен и пројекат „HelpDesk for business  entities“ на којем тренутно ради Привредна комора чији је циљ помоћи привредницима да савладају потешкоће у пословању узроковане пандемијом вируса корона.

Он је напоменуо да тај пројекат финансирају Њемачка и ЕУ и да се реализује посредством ГИЗ-а, Међународне организације рада и УНДП-ја.

Подијелите на друштвеним мрежама