МИЛИЋ И ХУДЕ: БЕЗБЈЕДНОСНА СИТУАЦИЈА У БиХ И ДИСТРИКТУ НИЈЕ ПОГОРШАНА

mala Milić i Hude foto 1Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић разговарао је синоћ у малој сали  Скупштине са замјеником начелника штаба Врховне команде савезничких снага за Европу, генерал-пуковником Брисом Худеом и његовим сарадницима о безбједносној ситуацији у Дистрикту.

Предсједник Милић рекао је Худеу да је безбједносна ситуација у Дистрикту стабилна, те да је био изненађен позивом појединих политичких субјеката у БиХ на распоређивање НАТО трупа у Брчком.

 „Мој утисак је да ниједан народ у Дистрикту није за ратну опцију. Већина становника спремна је да кроз дијалог ради на унапређењу живота у овој локалној заједници. Знамо да разговор између сва три народа нема алтернативу јер смо овдје однос изградили управо на дијалогу“ истакао је Милић.

Милић је напоменуо да власт у Дистрикту има добру сарадњу са супервизором за Брчко и Лот тимом ЕУФОР-а, као и Полицијом Брчко дистрикта која професионално рјешава све проблеме.Milić i Hude foto 2

Генерал-пуковник Брис Худе рекао је да сматра да није дошло до погоршања безбједносне ситуације у БиХ и Дистрикту и да је то само политичка реторика, те да не види потребу за распоређивањем НАТО трупа у Брчком.

„Када се вратим у Брисел амбасадорима могу рећи да не постоји безбједносна пријетња Брчко дистрикту и да ситуација није онаква каквом су нам је представили поједини медији и људи“ рекао је Худе и додао да ће учинити све што је у његовој моћи да се сачува мир у БиХ и Дистрикту Брчко.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 288 гостију и нема пријављених чланова