Видео Скупштина Брчко дистрикта БиХ

Овдје можете погледати промотивни видео Скупштине Брчко дистрикта БиХ. Више видео записа можете пронаћи на нашем You Tube каналу. Скупштина Брчко дистрикта БиХ

МИЛИЋ: ПОТРЕБНО САГЛЕДАТИ МОГУЋНОСТИ ЗА ПОБОЉШАЊЕ ДОСАДАШЊИХ БУЏЕТСКИХ ИЗДВАЈАЊА ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ

mala foto 1 1Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић истакао је да постоји потреба да се на другачији начин сагледају досадашња буџетска издвајања за пензионере у Дистрикту и могућности за њихово унапређивање с обзиром на свеукупну ситуацију, пад животног стандарда, поскупљење основних животних намирница и кризу која је изазвана и короном.

„Једна од тешкоћа која стоји пред удружењима пензионера јесте и примјена новог Закона о буџету и новог Закона о удружењима и фондацијама, и треба сагледати могућност да се ова популација поштеди писања пројеката и аплицирања на јавне позиве“, рекао  је Милић.

Он је напоменуо да се за једнократну новчану помоћ пензионерима, из буџета Дистрикта, издваја око 1.300.000 КМ, за субвенције за комуналне услуге близу 1.000.000 КМ,  и 100.000 КМ за бањско-климатско лијечење, те да се по програмима и износима средстава која су намијењена пензионерима који живе на подручју Дистрикта, ова локална заједница издваја од остатка БиХ.

 О побољшању положаја пензионера у Дистрикту, предсједник Скупштине Синиша Милић, градоначелник Есед Кадрић, главни координатор Владе Жељко Антић и шеф Одјељења за стручне и административне послове Недим Хамзабеговић разговарали су у просторијама брчанског Удружења пензионера Републике Српске с представницима удружења пензионера из реда сва три народа у Дистрикту.

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић рекао је да су програми који су у примјени у Влади Дистрикта, прије свега, програми једнократне новчане помоћи и субвенције које се дају за комуналне услуге, прилично анахрони с обзиром на то да се годинама примјењује исти модел и додао да ће се ријешити проблем исплате новца за прошлу годину везано за бањско лијечење, те да ће Влада уз подршку Скупштине обезбиједити недостајућа средства.

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске у Брчком Вељко Златовић подсјетио је да у Дистрикту има више од 10.000 пензионера, те да имају добру сарадњу с Владом и Скупштином Дистрикта.

Предсједник Удружења пензионера ПИО/МИО Федерације БиХ у Брчком Исмет Бешић рекао је да је ситуација с пензионерима слична у свим дијеловима БиХ и да је потребно истрајати како би се побољшао статус ове популације.

Подијелите на друштвеним мрежама