Видео Скупштина Брчко дистрикта БиХ

Овдје можете погледати директан пренос сједница Скупштине Брчко дистрикта БиХ или снимак посљедње сједнице. Више видео записа можете пронаћи на нашем You Tube каналу. Скупштина Брчко дистрикта БиХ

СПЕЦИЈАЛНИ ИЗАСЛАНИК ЊЕМАЧКЕ ВЛАДЕ ЗА ЗАПАДНИ БАЛКАН ПОСЈЕТИО ДИСТРИКТ

mala 2022-31-03-izaslanik ambasadorica njemacke-2Представници извршне и законодавне власти Дистрикта данас су у градској Вијећници у Брчком одржали састанак са специјалним  изаслаником њемачке Владе за Западни Балкан Мануелом Саразином (Manuel Sarrazin), а састанку је присуствовао и амбасадор Њемачке у БиХ Маргрет Уебер (Margret Uebber).

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић, рекао је да је ова посјета доказ да је Брчко дистрикт и даље у фокусу интересовања међународне заједнице.

„Најважније је да одлазе са утиском да је ситуација у Дистрикту стабилна, далеко од оне каквом је покушавају представити неодговорни појединци и институције“, истакао је Милић.

Он је напоменуо да је специјалног изасланика Саразина интересовао напредак који је Дистрикт остварио на економском и инфраструктурном плану те да је услиједио позив за успостављање сарадње по питању ревитализације Луке Брчко, а на основу искустава луке у Хамбургу.

Градоначелник Брчко дистрикта Есед Кадрић рекао је да су гостима представљене све активности које Влада и Скупштина воде, посебно, у задњих годину дана, реформе које се спроводе и специфичности Дистрикта које се желе искористити као његове предности.

Специјални изасланик Саразин је рекао да је примјетан економски потенцијал и напредак Дистрикта у развоју локалне инфраструктуре, и да је Брчко на путу да постане мултимодално чвориште за транспортне путеве који ће повезати БиХ са ЕУ,  и да  је примјер саживота и међусобног поштовања.

Амбасадор Њемачке у БиХ Маргрет Уебер рекла је да Брчко заузима посебан фокус интересовања и пажње њемачке Амбасаде и да подршка међународне заједнице и Амбасаде Њемачке неће изостати у наставку вођења политике која је једнака за сваког човјека, без обзира на његову ентитетску или конфесионалну припадност.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 141 гостију и нема пријављених чланова