Видео Скупштина Брчко дистрикта БиХ

Овдје можете погледати директан пренос сједница Скупштине Брчко дистрикта БиХ или снимак посљедње сједнице. Више видео записа можете пронаћи на нашем You Tube каналу. Скупштина Брчко дистрикта БиХ

ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ И АМБАСАДОР РУМУНИЈЕ У БиХ РАЗГОВАРАЛИ О МОГУЋНОСТИМА ПРИВРЕДНЕ САРАДЊЕ

mala Foto 2 Milić i ambasador RumunijeПредсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић разговарао је данас с амбасадором Румуније у БиХ Антоном Пакуретуом о могућностима привредне сарадње између Дистрикта и румунских привредника.

Предсједник Милић је истакао да Дистрикт не само да има повољан правни оквир и политичку стабилност, него и повољан географски положај те да се нада да ће ова, као и посјете других амбасадора Дистрикту имати конкретне резултате у привредном развоју.

Предсједник је подсјетио да је у току реализација пројекта ревитализације Луке Брчко, те да је неопходно уредити пловни пут ријеке Саве за бољу повезаност ове луке с лукама у региону.foto 1 Milić i  amabasador Rumunije

Амбасадор Пакурету рекао је да је Дистрикт познат по својој мултиетничности те исказао интересовање за промоцију Дистрикта румунској пословној заједници у погледу сарадње кроз инвестиције и развој ријечног транспорта, као јефтинијег облика превоза робе између двије земље.

Амбасадор је напоменуо да Румунија увози много прехрамбених производа из БиХ и да би се та сарадња могла да обавља преко Брчког кроз повезаност брчанске луке с Луком Констанца, те да ће се на томе да ради у наредном периоду.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 263 гостију и нема пријављених чланова