Видео Скупштина Брчко дистрикта БиХ

Овдје можете погледати промотивни видео Скупштине Брчко дистрикта БиХ. Више видео записа можете пронаћи на нашем You Tube каналу. Скупштина Брчко дистрикта БиХ

ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О ПРЕДЛОГУ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА

mala  2 јавна расправа ребалансЈавна расправа о предлогу ребаланса буџета Брчко дистрикта БиХ за 2022. годину, у износу од 27.855.000 КМ, одржана је уз присуство великог броја грађана.

Потпредсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ и члан скупштинске Комисије за буџет Иво Филиповић рекао је да су на јавној расправи изнесени велики али оправдани захтјеви грађана те да ће им се одговорити у складу с могућностима.

„Када су у питању захтјеви који се односе на развој инфраструктуре која је окосница једне заједнице као што је Брчко дистрикт, надам се да ћемо наћи средства у ребалансу, јер у редовном буџету за ове потребе нису издвојена значајна средства“, рекао је Филиповић.

Напоменуо је да је ово први пут да је организована јавна расправа о предлогу ребаланса буџета с циљем да се чују мишљења и предлози грађана како би се боље расподијелила та средства.

Предсједници мјесних заједница  Бијељинска цеста (насеље „Ш“) и Приједор Жико Новаковић и Иво Бошњаковић истакли су да је ребалансом неопходно издвојити новац за одржавање водоводне мреже и асфалтирање путева у овим, али и осталим мјесним заједницама у Дистрикту, док су представници пацијентских удружења указали на потребу формирања хосписа.

Подијелите на друштвеним мрежама