Видео Скупштина Брчко дистрикта БиХ

Овдје можете погледати промотивни видео Скупштине Брчко дистрикта БиХ. Више видео записа можете пронаћи на нашем You Tube каналу. Скупштина Брчко дистрикта БиХ

МИЛИЋ: ДЕВЕТИ МАЈ УВРСТИТИ У ПРАЗНИКЕ ДИСТРИКТА

mala  побједе фото 7Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић рекао је да је обавеза Брчко дистрикта да кроз Закон о празницима девети мај – Дан побједе над фашизмом предвиди као празник, с тим да не би био нерадни дан.

Милић је напоменуо да је Девети мај један од најзначајнијих датума у новијој историји човјечанства те да је обавеза свих нас да чувамо културу сјећања на тековине НОБ-а.

Он је навео да је за увођење Деветог маја као званичног празника Дистрикта потребно донијети нови закон о празницима у Брчко дистрикту.Dan pobjede foto 6

„Требали би направити један искорак и на симболичан начин кроз закон о празницима истаћи нашу антифашистичку прошлост. Надам се да ћемо постићи консензус да тај нови закон у што скорије вријеме упутимо у скупштинску процедуру“, рекао је Милић.

Милић је додао да је у току измјена Закона о празницима, али у дијелу који се односи на казнене одредбе за оне који се не придржавају скупштинске одлуке о нерадним данима током празника.

Поводом деветог маја – Дана побједе над фашизмом предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић положио је вијенац на партизанском спомен-обиљежју у нашем граду у помен жртвама фашистичког терора.

Подијелите на друштвеним мрежама